New Heroes contracteert Amerikaanse scherpschutter

14 July 2017

New Heroes heeft zich verzekerd van de diensten van de 22-jarige forward Mike Miklusak. De 1.98m lange Amerikaan komt over van het in de Summit League uitkomende Western Illinois University. Miklusak is de eerste buitenlandse versterking voor het team van hoofdcoach Silvano Poropat. Eerder werden Akerboom, Wessels, Oudendag, Bouwknecht, De Vries, Van den Elzen en Bleeker vastgelegd.

Scherpschutter met verrassend veel rebounds
Miklusak is een forward die beschikt over een zeer goed schot en verrassend veel rebounds pakt. Zo schoot hij in zijn ‘senior year’ gemiddeld 42% van zijn driepuntspogingen raak en pakte hij gemiddeld 8.9 rebounds per wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend maakt Miklusak goed gebruik van zijn atletisch vermogen. Verder is de forward een uitstekende pick and roll speler.

Multi-inzetbare Amerikaan
Jos Frederiks is verheugd met het aantrekken van Miklusak: “Met Mike trekken we een speler aan die scorend vermogen heeft en op zowel de 3 als de 4 uit de voeten kan. Daarnaast past hij naadloos in het teamspel dat hoofdcoach Silvano Poropat voor ogen heeft. Tot slot is het voor ons belangrijk dat hij uit het juiste hout gesneden is. We trekken een speler aan die ultiem gemotiveerd is zich in Europa te bewijzen.”

Fans trots maken

De forward vertelt uitgelaten over zijn eerste Europese avontuur: “Ik ben ontzettend gemotiveerd mijzelf in een mooie competitie als de Nederlandse te laten zien. Van mijn zaakwaarnemer heb ik geleerd dat Den Bosch een uitermate geschikte plek is om mijzelf te ontwikkelen en voor de prijzen te spelen. Dat ik mag tekenen bij een topclub als New Heroes verheugt mij en ik ga er dan ook alles aan doen om de fans trots te maken!”

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!