New Heroes contracteert Silvano Poropat als hoofdcoach

31 May 2017

Nieuwe hoofdcoach

Zestienvoudig landskampioen Basketball New Heroes Den Bosch heeft in Silvano Poropat een nieuwe hoofdcoach gevonden. De oud-coach van onder meer het Duitse Ludwigsburg, Mitteldeutscher BC en recentelijk Telekom Baskets Bonn tekent voor twee jaar bij de Bossche basketbalclub. Middels deze transfer onderstreept New Heroes haar ambitie terug te keren in de absolute top van het Nederlands basketball.

Poropat (16 april 1971, Pula (Kroatië)) kende een bescheiden carrière als speler om vervolgens vroeg het trainersvak in te stappen. In 1999 begon hij in Duitsland als jeugdcoach bij Ludwigsburg. In de loop der jaren werkte de Kroaat zich op om in 2004 hoofdcoach te worden bij diezelfde club. In zijn derde seizoen bij de club werd hij met beperkte middelen tweede in de Basketball Bundesliga. Dit leverde hem de titel ‘Coach van het jaar’ op.

Carrière

Naast in Duitsland gewerkt te hebben heeft Poropat in 2010 het Letse Ventspils onder zijn hoede gehad. Na een jaar keerde hij weer terug naar Duitsland. In de ProA (tweede Duitse divisie) trainde hij BG Karlsruhe en Mitteldeutscher BC. Met de laatste club promoveerde hij in zijn eerste seizoen (2012) naar de Basketball Bundesliga. Dit leverde hem wederom de titel ‘Coach van het jaar’ op, ditmaal in de ProA competitie.

Na goede prestaties met Mitteldeutscher BC in de Basketball Bundesliga en nogmaals een titel van ‘Coach van het jaar’ in 2014, besloot Poropat in te gaan op een aanbieding van topclub Telekom Baskets Bonn. Afgelopen seizoen was hij aldaar verantwoordelijk voor het eerste team.

Zeer verheugd

Jos Frederiks is zeer verheugd over de nieuwe hoofdcoach: "Bob van Oosterhout en ikzelf zijn trots dat Silvano Poropat deze nieuwe uitdaging aan wil gaan! We zijn niet over één nacht ijs gegaan, hebben veel informatie ingewonnen bij o.a. Raoul Korner en bovenal intensief geschakeld met Silvano zelf. Met hem halen we veel ervaring binnen en een persoon die alles uit zijn teams weet te halen, getuige zijn prestaties en uitverkiezingen tot coach van het jaar. Een topper, die normaliter vrijwel onhaalbaar is voor een competitie als de Nederlandse”.

Ook Silvano zelf kijkt uit naar zijn start in Den Bosch: "Ik ben zeer dankbaar dat ik de kans krijg aan de slag te gaan bij New Heroes, een club met een grote historie, prachtige faciliteiten en bovenal een moderne, gedurfde visie! De ambitie en de onvoorwaardelijke wil om te winnen spreekt mij enorm aan. Ik kijk er daarom ook naar uit om de fans en de mensen in de organisatie te ontmoeten."

De club is in gesprek met Sander van der Holst om zijn nieuwe rol binnen de organisatie te bepalen. Jos Frederiks hierover: "Wij zien Sander als een talentvolle coach die we graag voor New Heroes behouden. Echter, om nu prijzen te winnen, denken we een hoofdcoach met meer 'kilometers in de benen' nodig te hebben en derhalve is Silvano de juiste man op de juiste plaats."

Deel deze pagina

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!