New Heroes delft onderspit in fysieke wedstrijd

22 October 2017

Na een fysieke wedstrijd, waarin de ploegen niet veel voor elkaar onder deden en de punten schaars waren, was het uiteindelijk Landstede Basketbal dat er met de winst vandoor ging. Via de kwartstanden 19-20, 14-18, 21-10 en 18-17 kwam uiteindelijk de 72-65 eindstand op het bord.

Moeizaam begin New Heroes
Het eerste kwart begon New Heroes wat twijfelend aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een 12-6 achterstand en noopte coach Poropat al tot een time-out. Met name House en Walker waren al goed op dreef voor Landstede. Voor New Heroes was het Wessels die het eerste kwart prima tegenstand bood en het kwart met 11 punten afsloot. Na de time-out bleven de ploegen tot 17-11 in evenwicht, waarna er een tijdje geen scores te vermelden waren. Een bal van House rolde uit de ring, Bleeker mistte zijn schot, schotje van Gregory zwiepte eruit, maar uiteindelijk was het Bouwknecht die aan dit alles een einde maakte. Een sterke penetratie, afgemaakt met een goede lay-up betekende de 17-13. De aansluitende vrije worp ging er ook in (17-14) waarna Bleeker met een heerlijk blok ook liet zien dat New Heroes ook defensief weer bij de les was.  Twee spetterende dunks van Wessels en een score van Miklusak betekende een 19-20 voorsprong voor New Heroes aan het eind van Q1.

Sterk einde zorgt voor comfortabele ruststand
Ook in Q2 waren de punten ver te zoeken, het fysieke spel was daarentegen weer wel aanwezig. Na 2.05 kwam pas de eerste score op het bord, helaas voor Landstede (22-20). Even daarvoor was er een blok van Marshall, datzelfde deed Bleeker ook een keer na de score van Zwolle. Met nog 6.47 op de klok maakte Landstede een fout op Sherrill wat hem de kans gaf de stand tot 22-22 gelijk te trekken. Een driepunter van House gaf Landstede weer de voorsprong, die men vasthield tot de stand 33-29. Vanaf dat moment was het New Heroes dat de dienst uitmaakte, en met een 0-9 run (Oudendag 4, Sherrill/de Vries 2 en Marshall 1 x FT) kwam de 33-38 ruststand op het bord

Zwolle pakt overtuigend 3e kwart en wedstrijd
Het 3e kwart was met 21-10 overduidelijk voor Landstede. Dit kwart deed New Heroes uiteindelijk ook de das om met betrekking tot de winst in deze wedstrijd. New Heroes kwam er scorend niet echt aan te pas en bij Landstede waren vooral House en Walker de plaaggeesten voor de Bossche ploeg. Miklusak en Sherrill tekenden beiden voor een driepunter dit kwart, overige scores waren voor Wessels, Oudendag (1xFT) en Marshall (1xFT).

Krachtsverhouding gelijk, maar verschil was gemaakt
Het laatste kwart waren de krachtsverhoudingen weer hersteld. Het kwart ging met 18-17 naar Landstede en, ondanks het verschil gemaakt in het derde kwart, werd het toch nog even spannend.  Landstede begon het kwart met een driepunter, waarna Sherrill met 2 scores op rij 57-52 liet aantekenen. New Heroes gaf niet op en sloop via Wessels, Marshall en wederom Sherrill terug tot 61-60. Een score van Landstede (and 1), Marshall met een mooie drive en weer Landstede zette de 66-62 op het bord. Na de time out van coach Poropat scoorde Marshall met een vrije worp de 66-63, waarna hij even later met 5 persoonlijke fouten naar de kant moest. Dit betekende ook meteen dat New Heroes in foutenlast kwam. De laatste 1.15 minuut liep Landstede dan ook via vrije worpen uit naar een 72-65 overwinning.

Topscorers aan de kant van New Heroes waren Wessels en Sherrill met 15 punten. Wessels plukte ook 16(!) rebounds uit de lucht, Miklusak 7 en Bleeker 6. Het rebound overwicht was met 45-35 overduidelijk voor New Heroes. Eerstvolgende wedstrijd is donderdag 26 oktober om 20.00 uur in de Maaspoort. Tegenstander is dan Aris Leeuwarden. Nog geen ticket? Koop ze hier! 

Deel deze pagina

tags

Wedstrijd, Landstede Basketbal, competitie, 2017

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!