New Heroes geeft Den Helder geen kans op stunt

17 December 2017

New Heroes heeft ook in de uitwedstrijd in en tegen Den Helder geen averij opgelopen.  De overwinning is dan ook geen moment in gevaar geweest. Via een ruststand van 27-48 liep men uiteindelijk uit naar een 56-82 overwinning. Topscorer aan de kant van New Heroes was Sherrill met 15 pnt, gevolgd door Carey (14pnt) en Miklusak (14pnt, 8 reb).  Voor de wedstrijd werd door Den Helder nog even stil gestaan bij de geste die New Heroes aan het begin van het seizoen heeft gedaan ten tijde van de crowdfunding.

Verschil snel gemaakt
Binnen een kleine 2 minuten stond er al een 0-8 score op het bord. Keshun Sherrill tekende met 2 rake driepunters en 2 vrije worpen in zijn eentje voor deze score. Vanaf dat moment liep Den Helder alleen maar achter de feiten aan. Het werd 4-10 via Dority (DH), Oudendag en van der Vuurst (DH) waarna Miklusak met 2 rake driepunters liet zien (onderbroken door score Koopman) dat er in deze wedstrijd niet getwijfeld hoefde te worden wie de overwinning mee naar huis zou nemen. Wessels, Sherrill, Carey en Miklusak tilden de score naar 8-25 voordat Den Helder Suns via 2 vrije worpen van McConico op 10-25 kwam. Bleeker en Akerboom sloten met hun scores het kwart af tot 12-29.

Het begin van het tweede kwart scoorde Den Helder 2x, waarna Bleeker zijn kans zag om er een dunk uit te persen. Een klein gaatje in de defensie van Den Helder was genoeg om zijn drive naar de basket in te zetten en de stand naar 16-31 te dunken. Carey, Sherrill en Wessels, alleen onderbroken door een score van de Paula, brachten de marge naar 16 punten. Time out Den Helder Suns. Het eind van het 2e kwart liep New Heroes iets verder uit zodat de marge bij rust 21 punten bedroeg, 27-48.

Heerlijke alley-oop Carey
Meteen na de rust ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Via 31-51 werd het 37-57 en 39-61. Daarna was het Carey die met een blockshot en een heerlijke alley-oop (assist Bouwknecht) de stand na 3 kwarten op 41-65 bracht. Maarten Bouwknecht mocht het laatste kwart starten met 2 vrije worpen, 41-67 en Den Helder scoorde 5 punten op rij, mede door een mooie driepunter van Alex Laurent. Iets wat hij later in de wedstrijd nog een keer zou herhalen.

Carey en Bouwknecht tilden voor New Heroes de score naar 46-71, waarna McConico met een and 1 de 49-71 op het bord gooide. Bouwknecht mocht weer naar de vrije worp lijn en gooide zijn 2 vrije worpen raak (saillant detail deze wedstrijd. Van de 21 vrije worpen die New Heroes deze wedstrijd kreeg gingen er 20 raak, een percentage van 95%!) Mike Miklusak had zijn “3-punters” weer gevonden en tekende voor de volgende bom, waarna Laurent voor Den Helder hetzelfde deed. Oudendag met de 54-78, waarna Miklusak, na eerst een defensieve rebound te hebben gepakt, coast to coast ging en de 54-80 liet aantekenen. Oudendag en Koopman sloten de wedstrijd af tot 56-82.

Eerstvolgende wedstrijd is aanstaande donderdag om 20.00 uur. Tegenstander in de Maaspoort is dan Landstede Basketbal Zwolle. Een mooie kans om uw New Heroes dit jaar nog een keer aan het werk te zien. Kaarten voor deze wedstrijd zijn hier te koop. 

Foto: Miklusak in actie tegen Den Helder Suns eerder dit seizoen

Deel deze pagina

tags

Winst, competitie, Den Helder Suns, 2017

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!