New Heroes heeft geen moeite met Forward Lease Rotterdam

15 April 2018

Met maar liefst 6 spelers in de dubbele cijfers en een ontketende Norville Carey (21 punten in 18 minuten) was New Heroes deze avond een maatje of twee te groot voor Forward Lease Rotterdam. Dankzij de 114-86 overwinning en het verlies van Donar tegen ZZ Leiden (103-112) mag New Heroes zich nu koploper noemen in de Dutch Basketball League. Na topscorer Carey was het Malik Morgan die met 19 punten, 5 rebounds en 4 assists liet zien klaar te zijn voor de play-offs. Andere spelers in de dubbele cijfers waren Miklusak (18), Sherrill (16) en Wessels en Bouwknecht met ieder 10 punten.

Miklusak on fire
Forward Lease begon voortvarend aan het duel en kwam via driepunters van Puddister en Madanly op een 3-6 voorsprong. Voor New Heroes had Miklusak er toen ook al een driepunter in liggen. Iets wat hij in het 1ste kwart nog 3x zou herhalen. Nadat Oudendag met een rebound en aansluitende score de stand naar 5-6 bracht was het Miklusak die zijn 2e en 3e driepunter liet noteren. New Heroes liep naar 11-6, maar Madanly en Puddister brachten Forward Lease weer op één punt, 11-10. New Heroes schakelde een tandje bij en via een 19-2 run liep men snel weg naar een 30-12 voorsprong. Miklusak had zijn 4e driepunter dit kwart er al in liggen maar ook Malik Morgan en Bouwknecht wisten vanachter de driepuntslijn te scoren. De laatste score van dit kwart kwam op naam van Ordane Kanda zodat beide ploegen met 30-14 aan het 2e kwart konden beginnen.

Dat tweede kwart werd geopend door een driepunter van Miklusak, gevolgd door een score van Bouwknecht. Bij de stand van 37-24 greep coach Poropat naar een time-out omdat Forward Lease via met name Ordane Kanda en Trevor Setty zich toch weer terug knokte. Akerboom bracht met een driepunter het verschil weer naar 16 punten, waarna Forward Lease toch even het betere van het spel had. Dit kwart werd dan ook met 22-29 gewonnen door de Maasstedelingen en met name Setty en Kanda eisten een hoofdrol op bij Forward Lease. Met 52-43 gingen beide ploegen naar de thee.

New Heroes blijft bij de les
New Heroes had in het 3e kwart het ritme weer gevonden en het vizier weer op scherp staan. Met 35-20 in dit kwart was al vroeg duidelijk dat er deze avond niks te halen viel in de Maaspoort.  Na twee minuten spelen was het verschil 10 punten, maar een score van Morgan (na een steal en assist van Sherrill) bracht New Heroes op 62-50. Setty en Kanda, respectievelijk 12 en 22 punten deze avond, zetten Forward Lease op 62-54, maar de 18-3 run van New Heroes die daarna volgde kon men niet meer bijbenen. De helft van die score voor New Heroes kwam met 3 driepunters op naam van Keshun Sherrill. Ordane Kanda deed dat voor Forward Lease, 80-60 maar Miklusak (driepunter), Sherrill en Norville Carey  (steal en dunk) zorgden voor de 87-60 stand. Het slot was weer voor Kanda, ditmaal met een driepunter, voor 87-63

Waar het in andere wedstrijden nogal eens haperde om de voorsprong te behouden en/of uit te breiden, was dat deze avond niet het geval. New Heroes ging in het 4e kwart gestaag verder met scoren en trok ook dit kwart naar zich toe. Norville Carey deed weer van zich spreken met een rebound en and one en zo kwam New Heroes al vroeg in het kwart op 90-65. Krabbendam gooide de helft van zijn vrije worpen raak, 90-66 en New Heroes liep via Sherrill en showmaster Carey (dunk) naar 94-66. Forward Lease deed via Kok en Krabbendam nog wat terug, 94-70, Bouwknecht scoorde 96-70 en een driepunter van Puddister betekende 96-73. Wat toen volgde was een rijtje vrije worpen onderbroken door scores van Wessels en twee keer Carey (waaronder een alley-oop). Met nog 2 minuten op de klok stond de score reeds op 104-79 en was Stan van den Elzen al het veld ingekomen.

Zijn twee vrije worpen gingen feilloos raak, waarna Creebsburg voor Forward Lease hetzelfde deed, 106-82. Ook Bleeker mocht aanleggen vanaf de vrije worp lijn, deed dat één keer goed, zijn 2e sprong uit de ring, maar gelukkig heeft New Heroes dan altijd Carey die naar de ring zweeft en de bal doordunkt voor 109-82. Uiteindelijk stopte de teller bij 114-86 en was het Stan van den Elzen die met een driepunter deze score op het bord bracht.

De resterende wedstrijden in de Dutch Basketball League
De winst is mooi, de 1ste plaats op de ranglijst ook, maar het resterende programma mag er ook wezen. Volgende week zaterdag gaat New Heroes op bezoek bij Landstede Zwolle om de week daarna Donar te ontvangen in de Maaspoort. Om de 2e plek veilig te stellen zal men minimaal 1 van deze 2 wedstrijden moeten winnen.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, New Heroes, Forward Lease Rotterdam, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!