New Heroes komt met de schrik vrij in Den Helder

13 April 2018

In de kop van Noord Holland kwam New Heroes op donderdagavond met de schrik vrij. Met een comfortabele 17 punten voorsprong bij rust leek er niet veel aan de hand. Maar in het 3e en 4e kwart was Den Helder met 20-12 en 25-20 duidelijk de bovenliggende partij. Uiteindelijk hield New Heroes 4 punten over aan het eind om zo met 73-77 de overwinning te pakken.  Topscorer bij New Heroes was deze avond Maarten Bouwknecht met 13 punten in 27 minuten. Toprebounder was wederom Nick Oudendag. Hij plukte er 10 onder en bij de ring weg. Kees Akerboom kwam in 21 minuten tot 12 punten.

Het waren Wessels en Oudendag die voor New Heroes de 0-4 lieten aantekenen. Van der Vuurst liet zijn talent weer zien maar meteen daarna deed Sherrill dat ook met een driepunter. Via Laurent en de Paula kwam Den Helder weer langszij, 7-7, even later 9-9 waarna Miklusak met een driepunter New Heroes op 9-12 bracht. McConico stribbelde tegen, 11-12, maar de laatste 3 minuten van dit kwart waren voor New Heroes. Via Oudendag, Carey, Millusak en Bouwknecht kon New Heroes het kwart met 14-23 in de tas steken.

Het tweede kwart bleef New Heroes ook aan de goede kant van de score. Akerboom en Bouwknecht gaven New Heroes een 15 punten voorsprong en even later kwam via Pim de Vries de grootste voorsprong (18) op het bord voor New Heroes. Dat verschil bleef tot de rust intact en zo konden beide ploegen bij 28-45 gaan rusten.

Na de rust was het een compleet ander spelbeeld. New Heroes kwam er scorend niet meer aan te pas en Den Helder sloop puntje voor puntje dichterbij. Met 20-12 trok de thuisploeg dit kwart naar zich toe en men had dat mede te danken aan een goed spelende en scorende Quinterian McConico, die tesamen met Dority deze wedstrijd voor Den Helder topscorer werden met 17 punten. In het begin van het kwart liep New Heroes nog uit naar een voorsprong van 19 punten, maar daarna waren het Dority, Laurent (16 pnt) en McConico die het verschil rap terug brachten naar 9 punten, 42-51. Malik Morgan en Bouwknecht gaven New Heroes wat ruimte, 42-55, maar McConico bleef dit kwart maar scoren. Zijn 6 punten, onderbroken door een score van Akerboom, gaven Den Helder toch weer hoop op een stunt. Met 48-57  was dit kwart ten einde en was er nog van alles mogelijk.  

Bij het ingaan van het laatste kwart bleef Den Helder pushen. Via McConico, de Paula en Dority (onderbroken door score Akerboom) was de marge ineens 4 punten en dat was voor Poropat het sein voor een time out. Dat werkte averechts voor New Heroes want meteen daarna kwam Den Helder via Dority op gelijke hoogte, 59-59. Good old Kees Akerboom liet zich niet van de wijs brengen en zijn bommetje betekende weer de voorsprong voor New Heroes. Een technische fout van Oudendag bracht Dority naar de vrije worp lijn, 60-62 en even later was het diezelfde Oudendag die de 60-64 in het mandje legde. Den Helder bleef knokken en New Heroes wankelde enkele keren zeer gevaarlijk. Laurent gooide er twee vrije worpen in, Bouwknecht gooide zijn 2e driepunter erin, maar een and one van Tjoe de Paula bracht Den Helder weer gevaarlijk dichtbij, 65-67. Laurent kreeg de kans om via 2 vrije worpen de stand weer gelijk te trekken, maar deed dat niet. Zijn 2e vrije worp ging mis, en de daarop volgende onsportieve fout van van der Vuurst bracht Miklusak naar de vrije worp lijn. Ook hij gooide er maar 1 raak, 66-68, en de spanning aan beide kanten bleef groot. Akerboom, koeltjes als altijd, scoorde 66-70 en een rake vrije worp van Wessels bracht 66-71 op het bord met nog een kleine 2 minuten te spelen. Dority scoorde 2x vanaf de vrije worp lijn en even later was het Morgan met een and one die 68-74 liet noteren en New Heroes, zo leek het,  redelijk in veilige haven loodste. Dority pakte nog een score voor 70-74, Morgan deed met nog 1 minuut op de klok hetzelfde, waarna Laurent toch de spanning, met een driepunter, weer terug bracht, 73-77. De seconden tikten weg en Bouwknecht liet McConico een fout op hem maken waardoor hij met nog 4,7 seconden te spelen naar de vrije worp lijn kon gaan. 1 uit 2 was wat magertjes, de score 73-77 en in het restant kon Den Helder niet veel meer uitrichten. Derhalve een benauwde maar noodzakelijke overwinning voor New Heroes in de marinestad.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, Den Helder Suns, New Heroes, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!