New Heroes na winst weer terug op plek 2!

04 March 2018

New Heroes heeft in Weert goede zaken gedaan voor de stand op de ranglijst. Door de winst op BAL  en het verlies van ZZ Leiden thuis tegen Zwolle heeft New Heroes de 2e plek weer overgenomen van de Leidenaren. Na het eerste kwart (21-4) zag het er zo nog niet uit, maar de ploeg van coach Poropat herstelde zich op tijd (kwartstanden 12-25, 18-31 en 10-28) en nam uiteindelijk met 61-88 de winst mee naar huis. Topscorer aan de kant van Den Bosch was Sherrill met 24 punten en een 100% score op de vrije worpen (9-9). Stefan Wessels tekende voor een duidelijke double-double met 16 punten en 15(!) rebounds.

BAL schiet uit de startblokken
Het was Nick Oudendag die de tip-off won, en dat was ook meteen het enige wapenfeit van New Heroes dit kwart. Beide ploegen hadden in het begin moeite de score te openen. Roel Aarts zette BAL na anderhalve minuut op voorsprong, Roel Overbeek verdubbelde de score na 3 minuten spelen (4-0), maar echt los kwam het duel nog niet. Time out New Heroes maar ook daarna was het zoeken naar de scores. Rosenmuller gooide er een drietje in, 7-0, en Marshall verzilverde 1 van zijn 2 toegekende vrije worpen. BAL liep naar 10-1 en Marshall moest daarna het veld verlaten met een blessure. (Assistent coach Jeroen van Vugt vertelde na afloop in een interview dat het er niet goed uit zag, maar dat ze eerst de foto’s afwachten voordat ze conclusies gaan trekken voor de rest van het seizoen.) Vanaf dat moment had BAL geen medelijden meer met de ongelukkige spelende  New Heroes.  Binnen 4 minuten liepen ze uit naar een 21-1 voorsprong in dit kwart. In het restant van dit kwart kon New Heroes daar alleen nog 1 rake vrije worp van Bouwknecht en een lay up van Wessels tegenover zetten. Kwartstand 21-4 en werk aan de winkel.

New Heroes herstelt zich snel
Yarick Brussen tekende met een hookshot voor de eerste score van Q2, waarna Bleeker zijn rentree, na weken blessureleed, opluisterde met een dunk. De achterstand van New Heroes bedroeg op dat moment nog 17 punten (23-6). Wessels noteerde 1 rake vrije worp en Brussen bracht de gastheren naar 25-7, waarna New Heroes met een 0-10 run weer enigszins in de buurt kon komen van BAL.  6 van die 10 punten kwamen van Keshun Sherrill, die zeker in dit kwart weer belangrijk was voor New Heroes. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de guard van Augusta University het voortouw nam na een achterstand van de ploeg. Door een sterke invalbeurt van Pim de Vries werd de score via 30-23 naar 32-29 getild en was de opgedane achterstand in Q1 bijna volledig weggewerkt. Tot een voorsprong zou het nog niet komen, want Matthew van Tongeren sloot het kwart met een rake vrije worp af tot 33-29.

D’r op en d’r over
Sam van Dijk opende kwart drie, Pim de Vries zette zijn sterke spel goed door in het begin en met hulp van scores van Bouwknecht en Wessels kwam New Heroes na iets meer dan 2 minuten op gelijke hoogte met BAL, 35-35.  De Vries en Wessels tilden New Heroes daarna naar de eerste voorsprong tijdens deze wedstrijd, 35-40, waarna het erop leek dat het verzet van BAL gebroken was. Via Wessels en Miklusak liep New Heroes snel uit naar een 41-49 voorspong. BAL rechtte nog een keer de rug, kwam terug tot 4 punten, 49-53 maar het verschil zou uiteindelijk 9 punten bedragen aan het eind van dit kwart.

New Heroes drukt door
Met 51-60 begonnen beide ploegen aan het laatste kwart. BAL was niet meer bij machte om het New Heroes moeilijk te maken en New Heroes drukte door. Miklusak opende met een driepunter, 51-63, van Overbeek deed wat terug voor BAL met een score,  maar scores van Miklusak (drietje) en Bouwknecht gaven New Heroes een veilige 53-68 voorsprong.  Met nog een kleine 3 minuten op de klok behaalde New Heroes de grootste voorsprong deze wedstrijd, 55-80 en was de wedstrijd overduidelijk gespeeld. Keshun Sherrill liet nog even zien een prima schutter te zijn en tilde de stand van 58-80 naar 60-85, onderbroken door een score van Tijme van Dijk. Een driepunter van Pim de Vries (16 punten deze wedstrijd)  betekende 60-88. Robin van Heukelom mocht nog een keer aanleggen voor vrije worpen en bepaalde de eindstand op 61-88.

Dinsdag 6 maart speelt New Heroes in Leiden haar eerstvolgende wedstrijd. Het betreft de 1ste wedstrijd in de halve finale van de NBB beker. De return is op 13 maart in de Maaspoort. Tussendoor speelt New Heroes ook nog een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns (8 maart) en een uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam (10-3).

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, BAL Weert, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!