New Heroes overleeft hectische slotfase tegen Forward Lease Rotterdam

13 January 2018

Waar het  voor rust op een makkelijk avondje voor New Heroes leek te worden, werd daarna pijnlijk duidelijk  dat dat niet het geval zou zijn. Mede door een stukje agressiviteit van de Rotterdammers en een schotklok die meerdere malen dienst weigerde werd het toch nog een hectische slotfase.  Uiteindelijk ging de winst via de kwartstanden 17-27, 8-16, 24-27 en 32-21 toch met 81-91 mee naar Den Bosch. Grote man aan de kant van New Heroes was Anthony Marshall met 20 punten, gevolgd door Carey met 16 en Miklusak met 15. “Good old” Nick Oudendag tekende weer voor een double-double (11pnt, 10 reb).

Sterk begin New Heroes
New Heroes begon de wedstrijd overtuigend. Met Bleeker en Wessels in de ziekenboeg, maar met de teruggekeerde Aarts was er in het eerste kwart geen vuiltje aan de lucht.  Binnen een paar minuten stond het 4-10 en hadden Akerboom en Miklusak hun driepunters al in het netje hangen. Voor Rotterdam was het Krabbendam die nog iets terug kon doen.  Forward Lease deed nog iet meer terug via Setty en Kanda (22pnt), maar Marshall en Miklusak (drietje) zorgden voor een voorsprong van 10-16, onderbroken door een block van Oudendag die de Rotterdammers weerhield van scoren.  Miklusak toonde weer aan dat zijn vorm nog steeds prima is. Een mooie steal, gevolgd door een behind the back pass naar Marshall noopte Forward Lease tot het maken van een fout op diezelfde Marshall.  Het zou niet de laatste keer zijn deze avond dat Marshall naar de vrije worp lijn mocht gaan. Bij de stand 8-17 plaatste Forward Lease in de persoon van Ordane Kanda een 7-2 run, waardoor de gastheren toch weer wat dichterbij kwamen, 15-19. New Heroes pareerde dit keurig met een 2-8 run, mede door een score van Oudendag en een individuele actie van Miklusak. Madanly voor Forward Lease mocht wat terug doen, maar het waren Carey (2x FT) en Bouwknecht die de score aan het eind van Q1 naar 17-27 tilden.

Geruststellende voorsprong bij rust
Kwart twee was achteraf al een opmaat naar de rest van de wedstrijd. Rommelig spel, weinig scores en al wat strubbelingen met de klok. Sherrill opende het kwart, waarna Bouwknecht met een dunk (het gaat bijna normaal worden …)  17-31 liet noteren.  Kanda en Madanly (de uitblinkers aan Rotterdamse zijde met 22 en 24 pnt) brachten de stand naar 21-34, alleen onderbroken door een driepunter van Norville Carey.  Bouwknecht gooide met een driepunter de voorsprong naar 16 punten, 21-37, waarna Carey met zijn wekelijkse block Forward Lease liet zien dat hij verdedigend zijn mannetje staat.  Even later liet Marcel Aarts ook zien dat hij dat nog niet verleerd was en blockte ook vakkundig een Rotterdamse aanval. In de aanvallen die daaruit volgden waren het Marshall en Bouwknecht die New Heroes een veilige marge van 19 gaven, 22-41. Het restant van het kwart golfde het spel op en neer, maar er waren weinig scores te vermelden. Kanda deed voor Forward Lease nog wat terug, maar het gaatje bij rust was al  gemaakt, 25-43.

Ommekeer
Na de rust breidde New Heroes de voorsprong via Oudendag, Milusak en Akerboom (driepunter) via een 2-7 run uit naar 27-50. Kanda en Krabbendam zorgden ervoor dat New Heroes niet verder uitliep, maar even later was het Sherrill die met een prachtige beweging Kok het bos in stuurde en 32-54 noteerde. New Heroes wist de voorsprong verder uit te breiden naar 28 punten (41-69), mede door een driepunter van Akerboom en slim, sterk spel van Marshall. Laatstgenoemde plaatste bij 45-69 een schijnbeweging aan de zijlijn om daarna aan de basket pas afgestopt te worden. (Het schijnt dat Madanly nu nog aan het zoeken is waar Marshall naar toe ging…). De vrije worpen waren helaas niet aan Marshall besteed. Aarts scoorde even later zijn 1ste punt (FT) bij zijn rentree waarna er onduidelijkheden waren over de schotklok. Die moest terug naar 3 seconden en die operatie nam ongeveer 5 minuten in beslag. Na het oponthoud door de klok, was het Kok die met een driepuntsbuzzerbeater dit kwart kon afsluiten tot 49-70.

Matig kwart doet New Heroes wankelen maar niet vallen.
New Heroes liet in het 4e kwart matig spel zien. De agressiviteit van de Forward Lease was beter, het spel van New Heroes werd ontregeld (mede door weer een paar keer problemen met de tijdswaarneming) en de Rotterdammers geloofden ineens weer in een goed resultaat. Norville Carey bracht New Heroes nog naar 51-73, maar daarna was het Forward Lease wat via een 14-2(!) run terug in de wedstrijd kwam. Dit kwam geheel op het conto van Madanly, die Forward Lease op dit moment echt terug in de wedstrijd bracht. De gastheren bleven erin geloven en kwamen zelfs terug tot 8 punten (79-87). Met name Marshall was in deze periode degene die voor Forward Lease lastig te stoppen was. Zijn slimme spel bracht hem menigmaal naar de vrije worp lijn en zo zorgde hij er ook voor dat de tijd steeds verder in het voordeel van New Heroes wegtikte. Hij bleef stoïcijns zijn vrije worpen scoren en zo behield New Heroes toch de voorsprong in dit kwart en kon het na 40 minuten opgelucht adem halen.

De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande dinsdag. We spelen dan de 1ste wedstrijd in de kwartfinale voor de beker tegen Aris Leeuwarden. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur, de entreeprijs voor deze wedstrijd is slechts € 2,- ! 

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, Forward Lease Rotterdam, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!