New Heroes pakt 2e plaats weer terug na winst op ZZ Leiden

01 April 2018

In een met tijd en wijle kolkende Maaspoort heeft New Heroes de kater van afgelopen dinsdag weggespeeld. Mede door een 9-0 run in het derde kwart kon New Heroes op deze zaterdagavond de punten in eigen huis houden en werd ZZ Leiden met 86-78 huiswaarts gestuurd. Het 3e kwart was ook het enige kwart waar het verschil gemaakt werd, alle andere kwarten (21-21, 19-20 en 24-24) ontliepen de ploegen elkaar vrijwel niet. MVP van de wedstrijd met 17 punten, 7 rebounds en een percentage fieldgoals van 85,7% werd deze avond Stefan Wessels. ZZ Leiden zag Jessey Voorn voor rust uitvallen met een enkelblessure.

Hoge intensiteit
De intensiteit was vanaf de tip-off al meteen hoog, zoals bij elke wedstrijd tussen New Heroes en Zorg en Zekerheid Leiden. Wessels opende met 2 vrije worpen maar Vette zette ZZ Leiden meteen weer op 2-2. Miklusak (11 punten voor rust) pareerde direct waarna even later de Jong de Leidenaren weer op voorsprong bracht. De score in dit eerste kwart bleef op en neer gaan, ZZ Leiden bleef een tijdje op een voorsprong van 4 punten staan, maar vanaf 14-14 (driepunter Miklusak) was het om en om scoren voor beide teams. Olah pikte ook een driepunter mee, evenals Stefan Wessels. Scores van Kherrazi, Carey, de Jong en weer Carey zorgden ervoor dat beide ploegen prima in evenwicht het eerste kwart afsloten, 21-21

Stefan Wessels weer belangrijk voor New Heroes
In het tweede kwart trokken beide ploegen nog feller van leer. Worthy de Jong zette ZZ Leiden op voorsprong, maar meteen daarna was het Malik Morgen die de ploegen weer in evenwicht bracht. Scores van Oudendag, Kherrazi, weer Oudendag en Carrington Love (driepunter) brachten ZZ Leiden met 1 puntje aan de leiding (27-28). Toen ook de Randamie er een driepunter in knalde was het tijd voor een time out van coach Poropat. Via Wessels en Bouwknecht trok New Heroes de stand weer gelijk, maar Kherrazi zette de bezoekers weer op voorsprong. Een prima steal van Bouwknecht resulteerde in een spetterende dunk van diezelfde Bouwknecht. Een niet gefloten fout tijdens die dunk was blijkbaar het startsein voor beide ploegen om de felheid nog wat op te schroeven. De time-out van ZZ Leiden deed de gemoederen op het veld en in het publiek niet bedaren en na 2 vrije worpen van de Jong (1 uit 2) was het Miklusak die met zijn 3e driepunter New Heroes met 38-37 aan de leiding bracht.  Kherrazi en Olah zorgden er daarna voor dat ZZ Leiden met een 40-41 ruststand de kleedkamers kon opzoeken. Opvallend deze eerste helft waren de 100% scores voor Stefan Wessels op zowel 2P, 3P en FT.

Mini run New Heroes brengt overwinning.
Waar beide eerdere kwarten niet echt een verschil lieten zien tussen beide ploegen qua scores zou dat in het 3e kwart wel zo zijn. New Heroes liep via een 7-0 run naar een 47-41 voorsprong. Kherrazi   (die ijzersterk speelde deze avond en met 22 punten topscorer werd aan Leidse kant) bracht ZZ Leiden op 47-43. Even later stelde Malik Morgan Stefan Wessels in staat om het verschil weer naar 6 punten te brengen. ZZ Leiden rechtte de rug en via Olah en Vette krabbelde de ploeg uit de sleutelstad weer terug naar 49-47.  Ondanks dit tussensprintje viel het daarna even stil bij ZZ Leiden. 3 persoonlijke fouten van Olah in een tijdsbestek van 15 seconden en een 9-0 run van New Heroes betekende een 58-47 voorsprong voor de Bosschenaren. Het eerste gaatje in de wedstrijd was geslagen. Leiden mocht 3x naar de vrije worp lijn omdat New Heroes al in foutenlast zat, maar via scores van Oudendag en Malik Morgan bleef New Heroes met 62-54 aan het eind van dit kwart toch aan de goede kant van de score.

Play-off sfeer
ZZ Leiden startte in kwart 4 met de bedoeling om het gaatje meteen te dichten Dat lukte ook gedeeltelijk, al kwam de ploeg van coach Vervaeck niet meer op voorsprong. Na snelle scores van Love en de Jong greep coach Poropat meteen in met een time-out. Kherrazi bracht ZZ Leiden daarna nog gevaarlijk dicht in de buurt van New Heroes, 62-61, maar een driepunter van Malik Morgan gaf New Heroes weer wat lucht en deed de Maaspoort bijna ontploffen. Carrington Love was het die voor ZZ Leiden het voortouw nam, 65-63, maar na een driepunter van Keshun Sherrill was het helemaal feest in de Maaspoort. Toen ook Sherrill nog coast to coast dribbelde en zo Miklusak de gelegenheid gaf inside te gaan en te scoren (70-63) was het helemaal genieten voor de Bossche fans. De nederlaag van afgelopen dinsdag was alweer vergeten en de sfeer in de Maaspoort ging al richting de play-offs! Toch was het nog oppassen voor New Heroes, het blijft altijd Leiden waar men tegen speelt en we weten uit de eerste wedstrijd wat een ontketende Love nog kan klaarspelen in de laatste minuten. Zover kwam het deze avond niet, maar toch was het de Jong die het verschil weer naar 5 punten bracht. De 4e driepunter van Miklusak op 4 minuten voor het einde betekende 73-65 en deze 8 punten verschil zou New Heroes in het restant niet meer weggeven.

Het was ook te danken aan de keihard werkende Norville Carey dat ZZ Leiden in deze fase niet meer terug kon komen in de wedstrijd. Zijn 6 punten, waaronder een dunk, en verdedigende rebounds in een kleine 2 minuten maken hem voor dit seizoen een van de kanshebbers op de titel beste 6e man. Bij de stand van 81-71 was het Pim de Vries die met een steal en aansluitende score New Heroes naar een voorsprong bracht van 12 punten. Met nog 1.56 op de klok pakte ZZ Leiden nog een time out. Na de hervatting waren het Vette ( via vrije worpen) en Kherrazi die nog even aanzetten (83-75) maar het was uiteindelijk Wessels met een goed block die het momentum bij ZZ Leiden wegnam en zodoende een zekere score voor Leiden om zeep hielp. 10 seconden later mocht Wessels met 5 fouten naar de kant en was het Vette die via een and one 83-78 op het bord zette. Met nog 34 seconden op de klok was het balbezit voor New Heroes en waren het Morgan en Sherrill die vakkundig de 24 seconden shotclock volspeelden totdat laatstgenoemde in de buzzer de 86-78 er in liet vallen. ZZ Leiden kon in het restant niks meer doen en zodoende klimt New Heroes weer naar plek 2 op de ranglijst en zakt ZZ Leiden naar de 4e plaats. Met een uitwedstrijd naar Donar in het verschiet en het feit dat het volgende week zaterdag Landstede Zwolle – ZZ Leiden en New Heroes – Donar is, is de verdeling voor de play-offs plaatsen nog in volle gang! 

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, New Heroes, ZZ Leiden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!