New Heroes pakt winst op de koploper

13 December 2018

In een kwalitatief niet altijd goede, maar spannende wedstrijd, heeft New Heroes in en tegen Landstede Zwolle een knappe overwinning gepakt. Na 4 kwarten stond er een 67-74 eindstand op het bord. Topscorer aan de kant van New Heroes was Jonathon Williams met 20 punten, gevolg door Nick Oudendag met 16 punten en 10 rebounds. Minpunt voor de ploeg van Skelin was het uitvallen van Keshun Sherrill in het 1ste kwart.

Begin voor New Heroes
New Heroes begon voortvarend. Williams opende met een spin-move de score en binnen anderhalve minuut liep New Heroes uit naar een 0-6 voorsprong. Onder leiding van Kaza Kajami-Keane herpakte Landstede zich prima en pakte halverwege het eerste kwart met 11-10 de voorsprong. Beide ploegen bleven intensief spelen en met nog iets meer dan 2 minuten te spelen was de stand weer gelijk, 15-15. De Pagter gooide er een skyhook in, Oudendag deed aan de andere kant precies hetzelfde, waarna Oudendag met een mid range jumpertje New Heroes weer aan de leiding bracht, 17-19. De laatste score dit kwart was voor de Pagter. Zijn driepunter betekende een 20-19 voorsprong voor de gastheren.

Met 10-9 ging het tweede kwart naar Landstede Basketbal. Beide ploegen trokken de verdediging strak aan en zodoende was er voor de spelers geen doorkomen aan. Met nog drie minuten op de klok had Landstede Zwolle al 5 punten bij elkaar gesprokkeld en was New Heroes tot 6 gekomen, 25-25. Het restant van het kwart werd er alleen maar gescoord van de vrije worp lijn en beide ploegen bepaalden uiteindelijk de ruststand op 29-29.

Sterk 3e kwart
De thee in Zwolle was voor de Bosschenaren een prima opkikker. Met 19-31 liet New Heroes er geen gras over groeien en nam het alvast een voorschot op de winst van vanavond. In het begin bleven beide ploegen nog op gelijke hoogte, al was het elke keer New Heroes dat de voorsprong pakte en Landstede weer aan moest klampen. Bij 43-45 plaatste New Heroes een 0-11 run en was het gat geslagen. Oudendag tekende voor 43-47 waarna Van den Elzen met een loepzuivere driepunter de marge naar 7 schoot. Een turnover van Van Oostrum leidde een onsportieve fout in van Bleeker op Van den Elzen. De vrije worpen werden benut en het aansluitende balbezit leverde New Heroes via Wessels een driepunter and one op, 43-56. Oudendag scoorde nog een and one en een lay up, eindstand aan het eind van het derde kwart was 48-60.

Ook in het laatste kwart kon New Heroes goed partij bieden aan de, tot vanavond, ongeslagen koploper van de DBL. Landstede deed wat het kon, maar kwam scorend niet echt in de buurt van New Heroes. Met nog 4 minuten te spelen in dit kwart had Landstede 6 punten bijgeschreven op het sheet en New Heroes maar liefst 3, 54-63. Payton Henson gooide New Heroes met een driepunter weer naar een marge van 12 en vanaf dat moment kwam de overwinning niet meer in gevaar. Landstede deed wat het kon, New Heroes pareerde de dadendrang met verve en kon zodoende met een verdiende 67-74 overwinning van het veld stappen.

Deel deze pagina

tags

2018, winst, Landstede Zwolle

Stay in touch with us!