New Heroes pakt zwaarbevochten overwinning op BS Weert

11 January 2017

Door: Rob de Keijzer

New Heroes pakt zwaarbevochten overwinning op BS Weert

Na een paar weken rust ging de competitie voor Den Bosch weer verder met een thuiswedstrijd tegen Weert. Het zal de komende weken duidelijk worden of de ploeg, met de nieuwe versterkingen Steve McWhorter en Marcel Aarts mee zal kunnen gaan doen voor het kampioenschap. Het wordt door de club nog niet met zoveel woorden uitgesproken, maar die intentie is er zeker.


Vanavond eerst de thuiswedstrijd tegen Weert.  Het begin is voor New Heroes Den Bosch. Na 2x Akerboom en Wessels staat het na 2.50 minuut 6-0 voordat Weert iets terug kan doen via Schild. Wessels gooit er daarna een bommetje in en brengt met nog 6.40 op de klok New Heroes naar een 9-3 voorsprong.  Mitchell scoort vervolgens de 11-3 waarna Weert het heft in handen neemt. Met een 2-13 run nemen de gasten “brutaal” een 13-16 voorsprong. Een stand waarop dat moment niks op af te dingen is. De Vries gooit de 15-16 op het bord, waarna van Vugt voor Weert met een drietje het kwart afsluit. 15-19 en flink wat werk aan de winkel voor de New Heroes.

New Heroes pakt het momentum terug
Het tweede kwart laat New Heroes zien dat het einde van het eerste kwart een vergissing was. De Vries met een driepunter en het startsein is gegeven voor voor een 25-2 run van de New Heroes. Na de 20-19 van Mitchell mag Weert in de persoon van Padberg nog even wat terugdoen, maar daarna is het aan de New Heroes. Nguyen (drietje), de Vries ( and 1, mis), Akerboom met een bommetje en Wessels trekken de stand naar 32-21. Weert is even het momentum van het eerste kwart kwijt en New Heroes gaat vrolijk verder met het uitbouwen van de voorsprong. Scott met 2 vrije worpen en een driepunter erachteraan betekent 37-21 met nog 2.19 op de klok. Drie vrije worpen van Akerboom betekent 40-21 en op dat moment kan Weert weer iets terug doen.  Een driepunter van Ravensteijn en scores van Rosenmuller en weer Ravensteijn zet de 40-30 ruststand op het bord.

Intensiviteit viert hoogtij
Het 3e kwart was van beide kanten zeer intensief.  Verdedigend waren beide teams zeer agressief en aanvallend kwamen er derhalve niet al teveel punten bij. Na 4.5 minuut spelen waren er 10 punten in totaal bijgekomen en beloofde het nog een spannend eind van de wedstrijd te worden. Met nog 5.12 te spelen was de stand 44-36 en was het Akerboom die met een bommetje het verschil weer op 11 punten bracht. Weert bleef goed in het spoor en kwam weer terug tot 47-40. De laatste 3 minuten was het stuivertje wisselen wat scores betrof. Uiteindelijk sloot New Heroes het kwart af met een 56-47 voorsprong.

Het laatste kwart was een kopie van het 3e, ware het niet dat na 6,5 minuten spelen beide teams in foutenlast kwamen. Het begin was voor New Heroes dat met Akerboom de score opende. 59-47. Dat duurde niet lang, want Jeroen van Vugt gooide daarna met een driepunter de 59-50 op het bord. De Pagter benutte 1 vrije worp waarna Weert via Rosenmuller weer op 60-54 kwam. De gasten kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel en schakelden nog een tandje bij. New Heroes liep halverwege het kwart via de Pagter en Wessels weer uit naar 63-54, maar Weert was nog niet van plan om op te geven.  Met name Rosenmuller en van Tongeren bleven de Bossche defensie pijn doen. Bij 65-64 gooide van Vugt voor Weert de voorsprong op het bord voor de gasten. 65-67 en nog 3 minuten op de klok. 1 rake vrije worp en een driepunter van Scott zorgde weer voor een 69-67 voorsprong voor New Heroes. De laatste 2 minuten gingen in en de Maaspoort ging er nog eens voor zitten. Het bleef bij vrije worpen over en weer en uiteindelijk was het New Heroes dat toch de overwinning uit het vuur sleepte. Zwaarbevochten, maar zeker niet minder verdiend.

Aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd voor de New Heroes. In de Maaspoort komt dan Rotterdam op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is dan 20.00 uur. 

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!