New Heroes roept Apollo Amsterdam halt toe in bekertoernooi

09 January 2018

In de 8ste finale van het bekertoernooi was New Heroes een maatje te groot voor Apollo Amsterdam. Op overtuigende wijze werd de ploeg uit de hoofdstad een halt toegeroepen in dit toernooi. Het eerste kwart (10-36) bracht achteraf al de beslissing, uiteindelijk stond na 4 kwarten de 58-104 eindstand op het bord.

Mike Miklusak!
Dat kwart was vooral het kwart van Mike Miklusak. Binnen 5 minuten had hij al 8 punten op zijn naam staan en zou het kwart afsluiten met in totaal 11 punten (3 driepunters!). Ook Kees Akerboom liet even zien dat zijn vizier weer op scherp staat met 2 rake driepunters.  De toon in dit kwart werd al na 16 seconden gezet toen Nick Oudendag de eerste score via een dunk liet aantekenen. Miklusak en Sherrill zorgden voor een verdere uitbreiding van de voorsprong (0-7) Een and one van Apollo en eentje voor Oudendag betekende 3-10, waarna Miklusak er weer een drietje in liet ploffen, gevolgd door een jump shotje. 2 vrije worpen van Sherrill en een bommetje van Akerboom resulteerde in een 5-20 voorsprong. New Heroes nam geen gas terug en liep, via Bouwknecht en weer Akerboom verder uit naar 5-28. Met nog 2 minuten te spelen parkeerde Miklusak zijn 3e driepunter in het netje (7-32) en konden Carey en de Vries het kwart afsluiten tot 10-36.

Rommelig tweede kwart
Het tweede kwart liet New Heroes de teugels wat vieren, wat resulteerde in een 14-14 kwartstand. Bij rust was de stand reeds 24-50 en leek de wedstrijd al gespeeld. Nick Oudendag legde in dit kwart (7pnt - 9 reb) alvast een fundering voor een mogelijke double- double. Dit kwart begon New Heroes hetzelfde als het eerste, namelijk met een dunk. Dit keer was het Carey die daarvoor tekende. 2 minuten lang geen score voordat Apollo 12-38 scoorde, meteen gevolgd door een score van Marshall.  Een rommelige 2,5 minuut later was de stand 15-42. Miklusak besloot dit kwart af te sluiten met weer een driepunter voor de 24-50 ruststand.

Back to business
Na de rust stond het vizier bij New Heroes weer op scherp.  De kwartstand 13-25 zorgde ervoor dat New Heroes riant aan de leiding kwam (37-75). Oudendag begon dit kwart met 2x een vrije worp. Daarna volgden vrije worpen van Sherrill, Marshall, weer Sherrill en ten slotte Marshall voor de 27-61 tussenstand. Op 4 minuten voor het einde was het Bouwknecht die met 5 punten op rij de voorsprong naar 34-69 tilde. Carey, Miklusak (2x FT) en weer Carey brachten New Heroes naar 37-75 en restte alleen nog de vraag of dit keer de 100 wel gehaald zou worden in het restant van de wedstrijd.

Op naar de 100 punten grens
Dat restant had achteraf ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Stan van den Elzen kreeg weer zijn speelminuten en ook Pim de Vries mocht zijn minuten maken. Norville Carey en Pim de Vries openden het bal op weg naar de 100 punten grens. Carey, Bouwknecht en Bleeker mochten daarna allen naar de vrije worp lijn, waarna Bleeker de stand naar 45-85 dunkte. Norville Carey deed dat even later dunnetjes over (45-87) waarna Bouwknecht met een score en een assist voor de alley-oop van Carey de stand naar 48-91 brachten. Pim de Vries gooide er een bommetje in en Carey schoot New Heroes naar 50-96. Bouwknecht zat lekker in de wedstrijd getuige zijn dunk voor 50-98, en het was uiteindelijk de Vries die de 100 punten grens bereikte. Stan van den Elzen en Mike Miklusak zorgden er voor dat de wedstrijd werd afgesloten op 58-104.

De volgende tegenstander in de bekercompetitie is Aris Leeuwarden. We zullen de gasten uit het noorden in de Maaspoort ontvangen op dinsdag 16 januari voor de 1ste wedstrijd in de kwartfinales van het NBB bekertoernooi. Speciaal voor deze wedstrijd zijn de kaarten 2 euro en hier te koop!

Deel deze pagina

tags

Beker, winst, Apollo Amsterdam, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!