New Heroes sleept overwinning uit het vuur

05 November 2017

In een spannende en fysiek zware wedstrijd heeft New Heroes de 4e ovewinning van dit seizoen behaald. In de eigen Maaspoort werd Forward Lease Rotterdam met 74-68 verslagen. Topscorer voor New Heroes was captain Stefan Wessels met 18 punten, gevolgd door Maarten Bouwknecht met 15.

Sterke start
Na 2 kwarten was er nog geen vuiltje aan de lucht voor New Heroes. Via een sterk spelende Oudendag en Wessels sloot New Heroes de eerste helft af met een 38-26 voorsprong.  In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Tot 12-12 kon Forward Lease prima bijblijven, al had het daar al wel de nodige fouten voor nodig. Krabbendam stond na 1.18 te spelen al op 2 fouten en ook de coach van de Rotterdammers liep al na anderhalve minuut tegen een technische fout op. Vanaf de 12-12 stand was het New Heroes dat met een 9-3 run het verschil groter maakte in dit kwart. 

Het begin van het 2e kwart was voor de scherpschutters. Achtereenvolgens Bouwknecht, Wessels en Sherrill lieten zien dat het vizier op scherp stond. Met hun rake driepunters bouwde New Heroes de voorsprong verder uit naar 30-15. Forward Lease kwam terug tot 30-20 waarna coach Poropat een time out nam. Wessels, Oudendag en Sherrill tilden de stand naar 36-20 voordat Forward Lease via Krabbendam en de goed spelende Kanda iets terug konden doen. De laatste score van New Heroes dit kwart kwam op naam van Oudendag, waarna Kanda de ploegen met 2 vrije worpen naar een 38-26 ruststand gooide.

Ploegen nog redelijk in evenwicht
In het 3e kwart was het Forward Lease dat lichtelijk de overhand had. De kwartstand van 21-23 was al een voorbode van wat er het 4e kwart aan zat te komen. Stefan Wessels, die deze wedstrijd 40 minuten speelde, opende de score, maar direct daarna was het 2x Kanda die liet zien dat Antwerp Giants een speler in huis heeft die zeker in aanmerking komt voor hen 1ste team (red. Kanda wordt van Antwerp Giants gehuurd).  Bij de stand 40-30 liep Krabbendam, met nog 8 minuten te spelen dit kwart, al tegen zijn 4e persoonlijke fout aan. Setty gooide er voor Forward Lease een driepunter in, waarna Wessels de 42-33 scoorde. Direct daarna was het Oudendag, die met zijn 10e rebound (en reeds 10 punten), weer een double-double liet aantekenen.

Via Miklusak liep New Heroes naar 44-33 en Forward Lease deed wat terug via Commons (44-36). De 46-36 op naam van Wessels betekende dat hij de volgende speler van New Heroes was in de dubbele cijfers. Forward Lease antwoordde in de persoon van Theeuwkens met een driepunter, maar ook Miklusak liet zien dat hij dat nog niet verleerd is. Met nog iets minder dan 5 minuten op de klok was de stand 49-39. En weer was het Ordane Kanda die Forward Lease in het spoor hield van New Heroes. Zijn 2 scores betekende 49-43. De 6 punten verschil liepen verder terug tot 4 bij 53-49, maar toen was het Bouwknecht die de touwtjes in handen nam. Bouwknecht speelde weer een puike wedstrijd vanaf de bank en gooide 4 vrije worpen achter elkaar raak (57-49). Een heerlijke steal van Sherrill stelde Pim de Vries in staat om de stand naar 59-49 te brengen.

Volledige ommekeer van de wedstrijd
Kwart 4 begon met scores van Kok en Kanda van Forward Lease. Dit was het startsein voor de ploeg uit Rotterdam om een tandje bij te schakelen. De schoten bij New Heroes vielen even wat minder en Forward Lease kwam terug tot 63-60. Gelukkig was daar Stefan Wessels die direct daarna met zijn driepunter, en 16e punt, de marge weer naar 6 bracht. Forward Lease pakte even een time-out en direct daarna was het weer Wessels die New Heroes toch weer een gaatje gaf (68-60). Commons met een and one en Krabbendam met de score betekende 68-65 met nog een kleine 3 minuten op de klok.

Henk Pieterse zweepte het publiek nog een keer op en het was Marshall die de marge weer naar 5 bracht. Met nog 58 seconden te spelen was er een shot clock violation van New Heroes, wat nog maar eens aangaf dat de spanning voelbaar was en het felle verdedigen van Forward Lease het New Heroes toch moeilijk maakte om het gaatje te vinden. Bij 71-67 was het uiteindelijk Bouwknecht met een driepunter (na goed werk van Miklusak) die het publiek in Den Bosch toch weer rustig liet ademhalen. 74-67 met nog 15 seconden op de klok. Het laatste wapenfeit van Forward Lease en dan met name Kanda was 1 rake vrije worp zodat de punten uiteindelijk toch in de Maaspoort bleven.

Er volgen nu 3 uitwedstrijden voor New Heroes. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 december tegen Basketball Academie Limburg.

 

 

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, Forward Lease Rotterdam, 2017

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!