New Heroes sluit “roerige week” af met nederlaag

22 January 2017

Door Rob de Keijzer

Met het plotselinge vertrek van Antwan Scott nog in het achterhoofd vertrok New Heroes naar Leiden voor de wedstrijd om plek 3. Bij winst zou New Heroes aanhaken bij Leiden, bij een verlies zou het nog even blijven bij “achtervolgen”. Helaas bleef het bij dat laatste. Na een, van beide kanten, matige wedstrijd bleven de punten uiteindelijk in de sleutelstad

Nog zonder de geblesseerde Watts en de nog niet speelgerechtigde McWhorter, maar met Kees Akerboom en Marcel Aarts, begon New Heroes deze wedstrijd. De eerste 2 minuten hadden beide ploegen nog wat last van de zenuwen, het blijft toch een topwedstrijd, maar daarna was het Draper die, na 2 minuten spelen de score opende. Die score werd meteen gevolgd door de 1ste driepunter van Bouwknecht, die al meteen liet zien dat hij deze avond in goede vorm verkeerde. Een zeer actieve Mitchell, zowel defensief als offensief tekende voor de 2-5 waarna Akerboom met een vrije worp New Heroes naar 2-6 schoot. Leiden deed wat terug met vrije worpen en een score van Koenis, 7-6, waarna Wessels de stand naar 7-8 tilde. Meteen erachteraan de 2e driepunter van Bouwknecht en het was 7-11 voor New Heroes. Jansen gooide er ook een bommetje in, maar daarna was het weer Bouwknecht voor New Heroes die het verschil maakte. 10-13 en nog 4,5 minuut op de klok. Draper scoorde de 12-13 en daar bleef het bij de komende 2 minuten. New Heroes verdedigde sterk, Leiden kwam er niet doorheen. Een vrije worp van Koenis trok de stand gelijk, 13-13, waarna de Vries (uitstekend spelend de laatste weken) 13-15 scoorde. De laatste anderhalve minuut waren voor Leiden en de ploegen sloten het eerste kwart af na 19-15.

Snel orde op zaken stellen

In het begin van het 2e kwart was die achterstand snel weggewerkt. Mitchell en Wessels scoorden voor New Heroes en binnen een kleine minuut was de stand weer gelijk. 19-19 en time out Leiden. Die kwamen daarna terug via Enobakhare, maar door een mooie run naar de basket van de Vries (10 met griffel) bleef de stand gelijk opgaan. Heel even nam Leiden het heft in handen en liep uit naar 26-21, maar Lietmeijer liet daarna zien dat hij er ook nog was. 26-25 met nog een minuutje of 5 op de klok. Leiden “liep weer weg” naar 29-25 maar Bouwknecht met 2 vrije worpen ( en zijn 10e punt deze wedstrijd) hield New Heroes in de wedstrijd. Koenis mocht daarna nog de 31-27 scoren waarna New Heroes het momentum pakte. Een 11-0 run, met hoofdrollen voor Pim de Vries en Ralf de Pagter, betekende een  31-38 ruststand in het voordeel van New Heroes.

In het derde kwart bleven beide ploegen wat slordig spelen. Balverlies over en weer, en de scores waren duur, getuige de 14-15 kwartscore. Het was nu Leiden die de achterstand weer omboog naar een voorsprong halverwege dit kwart. Na 5 minuten stond er een 44-43 stand op het bord en bleef het een spannende wedstrijd. Wessels gooide daarna New Heroes weer aan de leiding, waarna met nog 3 minuten te spelen in dit kwart Rogier Jansen naar de kant moest na zijn 2e onsportieve fout. Bouwknecht gooide zijn 2 vrije worpen er keurig in en New Heroes kwam op 44-47. Kees Akerboom, weer Bouwknecht en Mitchell met de tip in brachten een 45-53 voorsprong op het bord voor New Heroes na het 3e kwart.

Alles of niets

Lietmeijer begon het 4e kwart met een driepunter. 45-56 en er was een mooi gaatje geslagen door New Heroes. Voorn deed wat terug voor Leiden, evenals Lee en Kherrazi ( beide met vrije worpen). New Heroes zat al snel in foutenlast in dit kwart en Leiden sloop weer dichterbij. 56-58 en via een score  van Lee  en een vrije worp kwam Leiden zelfs weer op voorsprong. 60-58 en er stonden nog 2 minuutjes op de klok. Pim de Vries gooide er koelbloedig 2 vrije worpen in, 60-60 en de laatste 40 seconden van de wedstrijd waren ingegaan. Een steal van Kherazzi en aansluitend de score deed New Heroes uiteindelijk de das om. Er waren nog kansen op een gelijke stand, met 14 en 4 seconden op de klok, maar helaas zat het er deze keer niet in. Eindstand 62-60 in het voordeel van Leiden.

Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 28 januari om 20.00 uur in de Maaspoort Sport en Events. Tegenstander is dan Landstede Zwolle.

 Stats Vs ZZ Leiden (1)

 

 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!