New Heroes tankt zelfvertrouwen ondanks nederlaag in Groningen

06 February 2017

Door: Rob de Keijzer

New Heroes tankt zelfvertrouwen ondanks nederlaag in Groningen.

De play offs zijn nog niet begonnen, maar de wedstrijd in en tegen Groningen zou je met gemak als echte play-off wedstrijd kunnen betitelen. Felle strijd, fysiek spel en 4 technische fouten verder stond er een 77-69 overwinning op het bord voor Donar, maar als het aan mij ligt kwam New Heroes hier als morele winnaar uit de strijd.

Charles Mitchell

Het eerste kwart begint met een score van Mitchell. Uiteindelijk zou dat de voorbode zijn van een voortreffelijke wedstrijd voor de (voormalig) center van Georgia Tech. Met 22 punten en 13 rebounds liet ook hij zien dat de vorm er zo richting de play offs aan zit te komen. Bijna halverwege dit kwart kwam New Heroes op een voorsprong van 5-12 door een dunk van Bouwknecht. Donar rechtte de rug en kwam, met nog 2 minuten op de klok weer terug tot 15-15. Jeter gooide de noorderlingen naar een 18-15 voorsprong waarna Akerboom het kwart afsloot op 18-16

In het tweede kwart eiste Mitchell weer een hoofdrol op. Na wat geduw en getrek krijgt hij de hoon van het publiek over zich heen, maar daardoor liet hij zich zeker niet uit het veld slaan.  Jeter krijgt dan een technische, waarna New Heroes, mede door een score van Mitchell toch weer de aansluiting krijgt in de wedstrijd. Bij de stand van 29-26 gooit Watts er een driepunter in en de ploegen staan weer gelijk. McWhorter laat dan zijn klasse zien en Mitchell blijft scoren onder het bord. Bij 35-33 krijgt New Heroes een technische fout tegen, waarna Donar naar een 38-33 voorsprong kruipt. Net voor het rustsignaal zorgt Bouwknecht er dan nog voor dat de marge zeker overbrugbaar blijft. Beide ploegen zoeken met een 38-35 stand de kleedkamers op.

Short run Donar uiteindelijk te machtig voor New Heroes

De eerste 5 minuten van het 3e kwart vallen de scores over en weer. Met nog 5.16 op de klok is de stand 44-41 en dat is het sein voor de ploegen om wat driepunters erin te knallen. Justin Watts, McWhorter en natuurlijk Kees Akerboom weten voor New Heroes het net te vinden en zorgen er mede voor dat New Heroes het 4e kwart kan beginnen met een 52-53 voorsprong. Een sensatie hangt in de lucht.

Donar zet in het begin van het 4e kwart toch even de zaken vakkundig recht. Met een 13-0 run is het binnen  3 ½ minuut 65-53 en kan New Heroes in de achtervolging. Watts en Mitchell proberen nog van alles voor New Heroes om het tij te keren, maar de opgelopen achterstand is tegen dit Donar net niet meer recht te zetten. Met een snoeiharde dunk sluit Mitchell zijn goede optreden deze middag af en keert New Heroes huiswaarts met een 77-69 nederlaag. Maar…. met de gedachte dat de vorm en het spel naarmate de play-offs naderen zeker groeiende zijn, is dit toch een mooie opsteker voor het team van coach van der Holst.

Op de ranglijst is Rotterdam, na de winst op Amsterdam gisteren, langszij gekomen.  Met de komende wedstrijden (11-2 Apollo, 16-2 Aris, 25-2 Weert (uit) en 4-3 Rotterdam (uit) ) in het verschiet zal het voor New Heroes zaak zijn bij de les te blijven, zodat op 12-3 in het thuisduel tegen Donar het een en ander rechtgezet kan worden.

 

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!