New Heroes verliest in Amsterdam

02 February 2019

New Heroes leidt een nederlaag in en tegen Amsterdam. Ondanks de 28 punten van Vernon Taylor, ging de eindoverwinning naar Apollo Amsterdam (85-79).

Het eerste kwart ging gelijk op. Jonathon Williams opende voor de Bosschenaren de score met 6 punten op rij. De scores gingen vervolgens heen en weer, waarbij Apollo aansluiting zocht bij New Heroes. Aan het eind van het kwart stond het 20-20.

Vanaf 22-28 nam Apollo het heft in handen. De voorsprong die New Heroes had opgebouwd verdween naarmate het kwart vorderde. Met nog 1.25 op de klok schoot Dimeo van der Horst met een driepunter de club uit Amsterdam op een voorsprong (39-38). Het kwart eindigde met scores van Malevy Leons en Vernon Taylor, waardoor de mannen de rust in gingen met een 41-40 achterstand.

Het derde kwart was overduidelijk voor Apollo (23-14). De scores bij New Heroes wilde niet vallen, getuigen de eerste score van de Bosschenaren na 3.30 spelen in het derde kwart. Vernon Taylor verkleinde met een driepunter de achterstand tot 9 punten. Apollo bleef maar scoren met Berend Weijs (totaal 27p en 11reb) voorop en liep uiteindelijk naar een 64-54 voorsprong.

New Heroes leek wakker geschud en begon druk te zetten. Vernon Taylor en Torian Graham verkleinden binnen 40 seconden de achterstand tot 4 punten. Echter was het kwaad al geschied en kwamen de Bosschenaren niet dichterbij. Het vierde kwart ging nog wel naar New Heroes (21-25), maar Apollo speelde de wedstrijd professioneel uit.

Deel deze pagina

tags

verlies, 2019, Apollo Amsterdam

Stay in touch with us!