Verlies in game #2

26 April 2017

New Heroes heeft in de thuiswedstrijd tegen Donar de stand in de halve finale niet gelijk kunnen trekken. Waar New Heroes in het eerste kwart nog prima tegenstand bood (17-18) en sommige Groningers al snel in foutenlast bracht, was het daarna Donar dat via de kwartstanden 13-22, 14-27 en 16-29 de wedstrijd met 60-96 naar zich toe trok.

Scherp begin
In het eerste kwart ontliepen de ploegen elkaar weinig. Net zoals afgelopen zaterdag in Groningen was het een puntje-puntje wedstrijd. Dit keer was New Heroes in het begin beter bij de les en kwam het al snel op een 6-4 voorsprong, mede door 4 punten van Watts. Pasalic had op dat moment al 2 fouten achter zijn naam staan en bij de stand van 11-10 was het ook Drew Smith die zijn 2e fout liet noteren. Er waren toen nog maar 6 minuten gespeeld en de intensiteit aan beide kanten droop eraf. Jeter, die beter in zijn spel kwam dan afgelopen zaterdag, gooide Donar weer op voorsprong waarna Marcel Aarts dat weer deed voor New Heroes. Beide ploegen namen om en om een voorsprong en met nog 2 minuten op de klok liep Smith tegen zijn 3e fout aan. 2 vrije worpen van Akerboom gaven New Heroes een 17-14 voorsprong, maar het slot van het kwart was toch voor Donar, dat met 17-18 het kwart afsloot.

Gat geslagen
In het 2e kwart liet Donar al zien dat het met snode bedoelingen naar Den Bosch was afgereisd. Slagter, Veenstra en weer Slagter brachten het verschil naar 17-25 en het eerste gaatje was geslagen. New Heroes knokte zich weer terug in de wedstrijd tot 30-32 waarna Braal een time out nam. Na de hervatting zorgden 2 driepunters ervoor dat Donar uitliep naar 30-38 waarna coach van der Holst het noodzakelijk vond een time out te nemen. Weer was het slotakkoord van het kwart voor Donar, ruststand 30-40.

Verschil groter
In het 3e kwart legde Donar de basis voor de eindoverwinning. Dit kwart ging met 14-27 overtuigend naar de Groningers. Pasalic en Dourisseau sneden vele keren door de Bossche verdediging en New Heroes had moeite met het spel van de Groningers. Twee time-outs van coach van der Holst in 2 minuten gaven jammer genoeg niet het gewenste resultaat voor New Heroes. Donar liep verder weg naar 38-61. Het verschil aan het eind van het kwart bleef 23 punten (44-67) en New Heroes wist dat het heel moeilijk zou worden om de wedstrijd nog te doen kantelen.

Met een 0-7 run startte Donar het 4e kwart. Het verschil liep op tot 44-74. De eerste score van New Heroes, in het 4e kwart, kwam op het bord door een vrije worp van Watts. Smith scoorde voor Donar waarna Watts met een vrije worp en Mitchell met een score de stand naar 49-76 brachten. Donar gooide er 9 punten in en werd onderbroken door een score van Mitchell. Aan het einde van het 4e kwart wist New Heroes toch nog een aantal keer het netje te vinden, maar toen was het kwaad al geschied. De eindstand van 60-96 brengt de tussenstand in deze serie op 0-2 voor Donar. Aan New Heroes de taak om van de week weer hard te trainen om aanstaande zaterdag die felbegeerde overwinning binnen halen. We still need your support! 

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!