New Heroes verliest van Rotterdam

05 March 2017

Door: Rob de Keijzer

In de strijd om de 4e plek heeft New Heroes zaterdagavond in en tegen Rotterdam geen beste zaken gedaan. Met een uitblinkende Anderson was Rotterdam dit keer veel te sterk voor New Heroes en gingen derhalve met een 99-85 verliespartij terug naar Den Bosch.  

Wessels weer terug

Na het eerdere verlies in Rotterdam en 2 nipte overwinningen thuis was vooraf al bekend dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor New Heroes. Met Stefan Wessels weer terug bij de startende 5 en Kees Akerboom ook weer blessure vrij begon men aan de wedstrijd. Watts opende met een driepunter, waarna Rotterdam meteen het heft in handen nam. Bij 8-3 nam coach van der Holst al een time out, waarna Den Bosch via 10-10 naar 12-13 liep. Dit was ook meteen de laatste keer dat New Heroes in deze wedstrijd op voorsprong kwam. Het kwart werd afgesloten met een 20-15 achterstand.

Het tweede kwart was het aan beide kanten hard werken. Onder de borden vochten Steijn en Mitchell verhitte, maar eerlijke duels uit en Watts bleef scoren. Helaas voor New Heroes was ook in dit kwart La’Shard Anderson niet te stoppen waardoor Rotterdam met een 45-39 ging rusten.

Moeizame wedstrijd

Na rust was het Steve McWhorter die iets meer van zich liet spreken. Helaas liep Rotterdam weg bij New Heroes, mede door een personal en een technical foul van Mitchell. 4 benutte vrije worpen voor Rotterdam en via balbezit kwam daar het 6e punt achteraan. Het verschil was opgelopen naar 60-45 en van der Holst nam weer een broodnodige time out. In de resterende minuten knabbelde New Heroes nog wat af van de achterstand maar verder dan 73-65 kwam men helaas niet.

Met de moed der wanhoop gaat New Heroes de strijd aan in het 4e kwart. Op een moment staat het 75-71, maar helaas raakt men daarna de weg ietwat kwijt. Lucas Steijn (18 punten en 11 rebounds) en La’Shard Anderson (32 punten en 12 assists) van Rotterdam doen er nog een schepje bovenop en dat is er voor de Bosschenaren te veel aan in deze wedstrijd. Uiteindelijk staat er een 99-85 score op het bord met aan Bossche kant Justin Watts als topscorer met 24 punten gevolgd door Steve McWhorter met 16 punten. New Heroes kan zich gaan voorbereiden op a.s donderdag als Donar Groningen naar de Maaspoort komt.

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!