New Heroes ruim langs Aris Leeuwarden

17 February 2017

Door: Rob de Keijzer

New Heroes veegt Aris Leeuwarden de Maaspoort uit

In een wedstrijd die een ware reclame was voor het basketbal heeft New Heroes een prachtige 103-55 overwinning behaald op Aris Leeuwarden. De ploeg van coach van der Holst kwam deze wedstrijd geen moment in de problemen en liet zien dat ze, op weg naar de play offs, in de juiste vorm beginnen te komen.

De beginscore was weer voor de gasten, maar daarna waren het McWhorter en Watts die de stand al snel naar 6-2 brachten.  Met name Watts liet zich gelden in dit eerste kwart met 8 punten en spectaculair spel. Lufile bracht Aris terug op 6-4, maar Mitchell, Watts (2x waaronder een 360 dunk) en Bouwknecht zorgden er met, we mogen wel zeggen gallery play, voor dat New Heroes uitliep naar 14-4. Aris kon op dat moment niet veel anders dan vluchten in een time out. Na de hervatting kwam Aris ietwat terug in de wedstrijd via Peterson en Koon (14-8) maar via een benutte  vrije worp van McWhorter en een score van Mitchell was de marge al snel weer 9 in het voordeel van New Heroes. Koon gooide Aris met een driepunter weer naar 17-11. Mitchell scoorde voor New Heroes de 19-11 waarna Aris toch weer bleef aanklampen met een driepunter. 19-14, nog 2 minuten op de klok en coach van der Holst nam zijn eerste time out van de wedstrijd. Na de hervatting was het Mitchell (uitstekend 1ste kwart met 9 punten en 6 rebounds) met een and one die de marge naar 8 bracht in het voordeel van New Heroes, waarna Peterson ( 2 x FT) en Marshall het kwart op 22-18 afsloten.

13-0 run

Het tweede kwart was denk ik het beste kwart wat New Heroes dit jaar gespeeld heeft. De ploeg begon met een schitterende 13-0 run. Aarts, Watts, Aarts met een dunk, Bouwknecht (2x waaronder een driepunter en Mitchell tekenden hiervoor. Weer vluchtte Aris in een time out, maar het gaatje was al geslagen. 35-18 halverwege het 2e kwart. Aris deed wat terug met vrije worpen maar echt scoren zat er voor de gasten niet in. Bouwknecht bracht de marge met een driepunter naar 17 punten, waarna Watts nog even liet zien dat hij bij de dunk contest op het All star Gala zeker niet misstaat. Zijn dunk werd direct gevolgd door een dunk van Aarts en het publiek ging massaal op de banken staan. Aris mocht nog iets terug doen met 2 vrije worpen van Gregory, en scores van Marshall en Lufile, maar verder dan 48-29 kwamen ze niet. New Heroes sloot de eerste helft af met mooie cijfers en attractief spel. Watts scoorde 12 punten, 4 rebounds, 3 assists, Mitchell kwam tot 11 punten, 8 rebounds en Bouwknecht tot 10 punten, 6 rebounds en 3 assists.

Maarten Bouwknecht

De 2e helft liep New Heroes alleen maar verder weg van Aris Leeuwarden. Het 3e kwart kwam de ploeg tot 32 punten waar Aris er 15 tegenoverstelde.  Watts bleef heerlijk scoren en opende dit kwart met 2 scores en tilde New Heroes naar 53-29. Hope kon wat voor Aris terug doen, waarna Michtell, na hard werken door Aarts de 55-31 op het bord gooide. Watts was nog niet klaar en New Heroes liep, mede door zijn scores uit naar 59-33. Halverwege het 3e kwart kwam Bouwknecht steeds meer op stoom en liet hij zien dat hij vanavond de terechte MVP was ( 24 punten, 6 rebounds en 6 uit 10 op de driepunters).  New Heroes sloot het kwart af met een 80-44 voorsprong waardoor het 4e kwart eigenlijk alleen nog maar een formaliteit zou zijn.

All Dutch

Het 4e kwart begon de ploeg met Akerboom, de Vries, Bouwknecht, Lietmeijer en Aarts in de basis waardoor het NL gehalte hoogtij vierde. Ook het driepunter gehalte was dit kwart van hoog niveau. Bouwknecht (2x), Lietmeijer (2x), de Vries en Akerboom lieten zien dat hun vizier nog op scherp staat en New Heroes liep na 6 minuten spelen uit naar 100-48. De laatste 3 minuten mocht de jonge garde (vd Elzen, Ramovic en Brussen) minuten maken en sloot New Heroes deze spectaculaire wedstrijd af met een 103-55 overwinning.

Eerstvolgende thuiswedstrijd is donderdag 9 maart tegen Donar Groningen. Aanvang 20.00 uur in de vertrouwde Maaspoort Sports & Events. 

Statstegenaris

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!