Benauwde overwinning voor New Heroes

11 February 2017

New Heroes pakt benauwde overwinning op Apollo Amsterdam

Na de eerdere 2 nederlagen tegen Apollo dit seizoen was New Heroes natuurlijk gebrand op revanche. Temeer omdat de gasten uit Amsterdam op de ranglijst Den Bosch in de nek hijgen zou een overwinning zeer welkom zijn.

Mitchell in vorm
De gasten beginnen fel en openen de score met een driepunter van van Schaik. Meteen daarna beginnen de “minutes of fame” van Mitchell. Met 8 punten in de eerste 5 minuten van de wedstrijd zet hij, met behulp van Aarts, de 11-7 op het scorebord. New Heroes blijft goed bij de les en maakt het verdedigend de Amsterdammers moeilijk de basket te bereiken. Door dat sterke verdedigen loopt Apollo, met nog 3 minuten op de klok tegen de 2e shot clock violation aan. Meteen daarna scoort Brandt de 12-9 waarna Aarts 2x mag aanleggen op de vrije worp lijn. De eerste valt mis, maar de 2e betekent 13-9 voor New Heroes. Roye doet wat terug met een driepunter, 13-12 waarna Watts er meteen een bommetje achteraan gooit. Het slot van het 1ste kwart is daarna voor Roye met 1 rake vrije worp en een score voor 16-15.

Met voorsprong de rust in
De Randamie opent het 2e kwart met een driepunter en brengt Apollo zo op een 16-18 voorsprong. Van Schaijk doet er nog een schepje bovenop en gooit de 16-21 op het bord. Voor New Heroes brengt Watts de score op 19-21, waarna hij er ook nog een driepunter ingooit. 22-21 en New Heroes staat weer op voorsprong. Van Schaik scoort voor de gasten, maar Watts blijft lekker scoren. Zijn bonusvrije worp gaat dan mis, maar Mitchell pakt de rebound + score en brengt New Heroes op 26-23.  Kherrazi met een and 1 trekt de stand gelijk, waarna Mitchell met zijn 12e punt de voorsprong weer naar Den Bosch toe trekt. 28-26 met nog 6.03 op de klok. Akerboom gooit de stand naar 30-26 waarna Akerboom en McWhorter het verschil naar 5 brengen. Apollo komt via 1 vrije worp op 33-29 waarna vd Horst het verschil tot 2 terugbrengt. Bij een 33-31 zorgt Mitchell met een blok en score voor 35-31 waarna Watts met 2 vrije worpen de marge naar 6 brengt. 37-31 en de laatste 3 minuten lopen. In deze laatste 6 minuten loopt New Heroes nog verder weg bij Apollo door scores van Aarts, Akerboom en Bouwknecht waardoor de ploegen gaan rusten met een 43-31 ruststand.

Moeizaam vervolg van intensieve wedstrijd
Het 3e kwart blijft New Heroes aan de juiste kant van de score, maar men maakt het zich onnodig moeilijk. Via een 10-15 score komt Apollo wel dichterbij maar met 53-46 blijft de voorsprong toch nog behouden. Door scores van Aarts, Watts, Mc Whorter, de Vries en Bouwknecht komt het totaal van dit kwart niet boven de 10, maar ook bij Apollo staat het vizier niet helemaal scherp. Het intensieve spel maakt veel goed voor het publiek, en het 4e kwart zal gaan uitwijzen wie hier met de punten naar huis gaat. Apollo opent dat kwart met een score, 53-48, waarna Aarts helaas 2 vrije worpen mist. Watts gooit de 55-48 op het bord, waarna diezelfde Watts de score nog wat verder uitbreidt met een heerlijke alley-oop (assist Mitchell). 57-48 en nog 7 minuut 40 te spelen. Via 2 vrije worpen komt Apollo terug naar 57-50 waarna Akerboom met 2 vrije worpen New Heroes naar 59-50 gooit. De Randamie scoort de 59-52 waarna Akerboom met 1 vrije worp de stand naar 60-52 gooit. Op dat moment zet Apollo nog een keer aan en New Heroes heeft hier even geen antwoord op.

Spannend slot
Binnen 2 minuten is de stand weer gelijk, 60-60 en gaan de laatste 3 minuten nog zeer spannend worden. Mitchell (wie anders) tilt de stand naar 62-60 waarna v. Schaik de gasten weer op gelijke hoogte brengt. 62-62 met nog 2 minuten op de klok.  De daaropvolgende minuut lijkt het wel of er niemand durft te scoren en met 51.2 op de klok loopt Apollo, door sterk verdedigen van New Heroes, tegen een shot clock violation aan. Balbezit New Heroes en McWhorter zet zijn drive in naar de basket. Deze rolt van de ring af, maar doordat Apollo de bal over de zijlijn tikt krijgt New Heroes nog een kans op de voorsprong te pakken. Via Mitchell komt uiteindelijk toch de 64-62 op het bord en mag Apollo, met nog 21.7 seconden op de klok de laatste aanval uitspelen. Een blok van Mitchell verhindert dat, waarna New Heroes de bal net even te snel weer uit wil spelen. Apollo kwam derhalve weer in balbezit, maar op miraculeuze wijze rolde de bal toch niet de ring in en bleven de punten in Den Bosch. Een benauwde maar zeker niet onverdiende overwinning na een zeer intensieve wedstrijd.

Eerstvolgende thuiswedstrijd is reeds donderdag 16 februari. Om 20.00 uur ontvangen we dan in de Maaspoort Aris Leeuwarden.

 

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!