New Heroes verzuimt het af te maken

04 May 2018

Het is New Heroes niet gelukt om in Rotterdam de plek in de halve finale veilig te stellen. In een wedstrijd waarin New Heroes tot 5 minuten voor tijd steeds op achterstand stond, toch de stand gelijk trok en er een overtime uitsleepte was het uiteindelijk Forward Lease dat met 97-93 de winst naar zich toe trok. Topscorers bij New Heroes waren Bouwknecht met 16 punten, Oudendag met 15 (12 rebounds) en Carey met 12. Aan de kant van Forward Lease waren het Kanda (30 punten) en Setty (25 punten) die het verschil maakten.

Sterk begin Forward Lease
Theeuwkens opende de score met een driepunter, Miklusak deed dat ook, waarna ook Bouwknecht er een bommetje in gooide. Theeuwkens trok de stand met weer een driepunter gelijk en tot 14-14 bleef het daarna gelijk op gaan. Als Krabbendam dan zijn 2e vrije worp mist, zijn eigen rebound pakt en direct weer 2 vrije worpen mag nemen pakt Forward Lease de voorsprong. Die voorsprong zullen ze niet meer afgeven tot 5 minuten voor tijd. Ze lopen al snel uit naar 22-14 waarna Carey (1x FT) en Morgan het verschil naar 7 brengen aan het eind van het eerste kwart, 24-17.

Norville Carey brengt New Heroes weer wat in de buurt na de hervatting. Zijn and one betekent 24-20.  Forward Lease heeft met Kanda nog steeds de topscorers van de DBL in huis en hij laat dat, na zijn mindere wedstrijd afgelopen dinsdag, in het begin van het 2e kwart weer even zien. Forward Lease loopt uit naar een voorsprong van 13 punten, 43-30, waarna New Heroes zich toch weer terugknokt door onder andere sterk spel van Oudendag en een driepunter van Sherrill. Forward Lease blijft aan de goede kant van de score en kan met een voorsprong van 7 punten gaan rusten, 47-40.

Opleving New Heroes net niet goed genoeg
De thee heeft New Heroes goed gedaan. Sterker spel brengt ze na een kleine 4 minuten bijna naast Forward Lease, 55-54 en men heeft dat met name te danken aan scores van Sherrill en sterk spel van Pim de Vries. Laatstgenoemde had zijn handen vol aan het verdedigen van Ordane Kanda maar deed dat met volle overgave en pikte dus ook zijn puntjes mee in dit 3e kwart. New Heroes kon alleen niet verhinderen dat Kanda even later Forward Lease weer op een voorsprong van 59-54 zette. Twee rake vrije worpen van Oudendag bracht New Heroes weer tot op 3 punten. Heel even was er een opstootje tussen Krabbendam en Oudendag, maar dat werd snel in de kiem gesmoord. De aansluitende vrije worpen van Kanda (1 uit 2), vrije worpen van Oudendag (2 uit 4) en weer van Kanda (2 uit 2) betekende 62-58. Forward Lease pakte nog even het moment aan het einde van Q3 en sloot zo dit kwart af met nog steeds een voorsprong van 7 punten, 67-60.

Sterk 4e kwart brengt overtime

Het laatste kwart was met 17-24 voor New Heroes. En de rekenwonders onder u zien dan al snel dat dat overtime betekende. Carey en de Vries (dunk!) openden de score, waarna Miklusak met zijn driepunter de stand tot 67-67 gelijk trok. 10 seconden later gooide Setty met zijn bommetje Forward Lease weer op voorsprong en Kanda was er als de kippen bij om de voorsprong nog wat verder uit te breiden. Een heerlijke alley-oop van Carey voor 72-69, maar Maik Bouwer maakte heel koeltjes de 74-69 en hield zo de voorsprong nog even intact. Akerboom zette met een driepunter New Heroes op 74-72 en de and one van Bouwknecht betekende eindelijk de voorsprong voor New Heroes. Lang duurde dat niet, want Setty trok met 1 rake vrije worp de stand gelijk tot 75-75. Bouwknecht gaf het voordeel weer aan New Heroes, Setty counterde meteen en daarna was het Akerboom die met weer een driepunter Forward Lease noopte tot het nemen van een time-out. Direct daarna zette Bouwknecht met zijn 15e punt New Heroes op 77-82 maar Forward Lease kwam weer sterk terug. Via Setty, Theeuwkens en Kanda werd het 82-82. Wessels en Kanda wisselden daarna de scores af, 84-84 en in de slotminuten waren het Sherrill en Kanda die niet meer het verschil konden maken.

Overtime!
Keshun Sherrill zette New Heroes in de overtime snel op voorsprong, maar Kanda en Setty lieten meteen weten dat er niet veel te halen viel deze avond in Rotterdam, 88-86. Omdat beide ploegen al een tijdje in foutenlast zaten was het om en om vrije worpen nemen. Met nog 2 minuten te spelen was het Bouwknecht die via vrije worpen New Heroes naar 92-91 gooide. De daarop volgende anderhalve minuut werd er niet gescoord en met nog 27 seconden te spelen was het Kanda die “off the glass” 94-91 liet noteren. De daaropvolgende aanval van New Heroes (driepuntspoging Bouwknecht) liep op niks uit en het balbezit was voor Forward Lease. Kanda mocht vanzelfsprekend naar de vrije worp lijn, hij faalde niet en zette met nog 15 seconden te spelen Forward Lease op 96-91. Een snelle score van Sherrill voor 96-93, maar het daaropvolgende balbezit van Forward Lease, met nog 11 seconden op de klok, speelde men goed uit. New Heroes kon pas na 9 seconden een fout maken op Krabbendam en zijn rake vrije worp betekende 97-93 en geen tijd meer voor New Heroes om nog iets te kunnen ondernemen.

“We begonnen misschien iets te relaxt aan de wedstrijd” sprak Oudendag na de wedstrijd voor de camera’s van Ziggo Sport. De 2e helft starten we beter, maar toen zat Forward Lease natuurlijk al in de wedstrijd. We hadden de verdediging niet echt op orde” was het laatste wat Oudendag nog te zeggen had over de wedstrijd.

Wedstrijd nummer drie staat voor zaterdag 5 mei op de planning. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, Forward Lease Rotterdam, New Heroes, 2018

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!