New Heroes weet derde duel niet te winnen

30 April 2017

Ook game 3 prooi voor Donar
Zo makkelijk als afgelopen dinsdag ging het niet, maar ook game 3 in deze halve finale is gewonnen door Donar. New Heroes speelde de hele wedstrijd geconcentreerd en goed verdedigend, maar in het 3e kwart (28-17) sloeg Donar dan toch het beslissende gaatje wat uiteindelijk resulteerde in de 77-64 overwinning.

Gelijk opgaande strijd
De eerste 2 kwarten gingen, zoals al eerder in het begin van de wedstrijden in deze serie, gelijk op. Beide ploegen lieten de ander weinig scoren wat resulteerde in een 9-7 score met nog 2.50 op de klok. Jeter bouwde dat uit naar 11-7, maar Bouwknecht (bommetje) en de Pagter (rebound en score) zorgden voor de 11-12 voorsprong voor Den Bosch. Akerboom bracht, met nog een minuut te spelen 11-14 op het bord, waarna Donar terugkrabbelde naar 16-14. Met een onvervalste driepuntsbuzzerbeater van Bouwknecht kwam New Heroes uiteindelijk aan het eind van Q1 toch aan de leiding met 16-17.

Watts bouwde die voorsprong in het 2e kwart uit naar 16-19 en ook Bouwknecht had er zin in en tilde het verschil naar 5 punten in het voordeel van New Heroes. Een 10-2 runnetje van Donar noopte coach van der Holst tot een time out. Meteen daarna waren het de Pagter en DJ Balentine die New Heroes weer op voorsprong gooiden. Met nog 3.44 op de klok was de stand 26-28 er er volgden nog een paar spannende minuten. Jeter vond de ring niet meer, maar New Heroes kon niet echt profiteren op dat moment. Akerboom liep tegen een onsportieve fout aan en 1 benutte vrije worp van Fieler bracht de stand op 27-28. Luttele seconden later liep Akerboom tegen zijn 2e onsprotieven fout aan door het shirt van Jeter vast te houden. Met nog 1.20  te spelen voor rust was het einde oefening voor Akerboom. Jeter (FT) bracht de ploegen weer in evenwicht. In de laatste 40 seconden was het Watts met 2 scores die Den Bosch weer wat lucht gaf, maar een driepunter van Fieler bracht het verschil terug tot 1 punt in het voordeel van New Heroes bij rust.

Gat geslagen
Kwart drie ging tot 1 minuut voor het einde redelijk gelijk op. Donar kwam op 38-34, maar Watts en McWhorter lieten de stand weer in het voordeel van Den Bosch kantelen. Bij 40-40 gooide DJ Balentine er nog een bommetje in, waarna Donar met een 8-0 run wegliep naar 48-43. Weer Balentine die de stand weer wat draaglijker maakte (48-45) waarna het stuivertje wisselen was qua scores tussen Donar en DJ Balentine. De Amerikaan zorgde ervoor dat New Heroes op dat moment nog in het spoor bleef van Donar. De laatste minuut was het dan toch Donar, dat met een 7-0 run het verschil naar +10 bracht. Het kwart werd afgesloten met 59-49 en gezien het spelbeeld was er nog vanalles mogelijk in Martiniplaza.

New Heroes begon goed aan het laatste kwart. De Pagter (1xFT) en Bouwknecht brachten de score naar 59-52 waarna Slagter er 61-52 van maakte. Even later liep diezelfde Slagter ook tegen een onsportieve fout aan (slaande beweging). Mitchell gooide 1 op 2 uit zijn vrije worpen en de Pagter tekende daarna voor de 61-55. Een rondje vrije worpen later (3x Donar, 1x New Heroes) werd afgesloten met een driepunter van DJ Balentine (15 punten totaal) wat 69-59 betekende. New Heroes vocht nog voor wat het waard was, maar helaas liet Donar niet toe dat ze nog terug in de wedstrijd kwamen. Eindstand 77-64 en een 3-0 tussenstand in de serie voor Donar. 

Dinsdag de laatste kans voor New Heroes in de serie, op 2 mei wordt game #4 in de Maaspoort gespeeld.

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!