New Heroes werkt ondanks verlies verder aan vorm

14 September 2017

Na winst in Aalst (B) en 2x verlies op Duitse bodem was dit alweer de 4e oefenwedstrijd voor New Heroes in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018. Tegenstander was, net als een paar dagen geleden MLP Academics Heidelberg. Na de 83-71 nederlaag daar gingen ook vandaag onze Duitse gasten met de overwinning huiswaarts. Na 4 kwarten stond een 74-82 eindstand op het bord. Topscorer aan Bossche zijde was Keshun Sherrill met 18 punten, gevolgd door Norville Carey met 13 punten en 8 rebounds.

Visitekaartje Mike Miklusak
In het begin van het eerste kwart leek het of New Heroes al maanden aan het trainen was. Binnen 3 minuten had de ploeg van coach Poropat een 11-5 score op het bord staan. Miklusak begon zijn eerste wedstrijd in Den Bosch met een mooie steal en aansluitende dunk, waarna Sherrill er 5-0 van maakte met zijn 1ste van 4 driepunters tijdens deze wedstrijd. Via Wessels (2x) en Oudendag (assist Wessels) liep Den Bosch uit naar 11-5. Het gehele 1ste kwart was het New Heroes die aan de goede kant van de score bleef. Met name Wessels en Oudendag wisten elkaar al prima te vinden onder het bord. Een 2e steal van Miklusak stelde Pim de Vries en Keshun Sherrill in staat om de voorsprong naar 22-16 te tillen. Heidelberg kwam nog terug tot 22-22, maar Sherrill zorgde er persoonlijk met zijn 2e bommetje van de avond voor dat het eerste kwart met 25-22 voor de thuisploeg was.

Miklusak was degene die het 2e kwart de score opende met een driepunter, direct gevolgd door eentje van Sherrill. Norville 'Mr one of a kind' Carey zorgde daarna voor de grootste voorsprong voor New Heroes deze wedstrijd, 33-22. Heidelberg knabbelde weer wat af van de voorsprong van New Heroes en pakte even het momentum terug in de wedstrijd. Bij 38-38 gooide Wessels er zijn driepunter van de wedstrijd in, maar het was Hewitt voor Heidelberg die de stand gelijk trok aan het eind van het 2e kwart. Beide ploegen gingen derhalve met 41-41 de kleedkamer in.

Heidelberg maatje te groot en verder in voorbereiding.
Na de rust gaf Heidelberg meteen gas. Binnen 3 minuten plaatsten ze een 0-10 run (41-51) voordat New Heroes in de persoon van Stefan Wessels pas wat terug kon doen. Heidelberg speelde dit kwart daarna professioneel uit en gaf New Heroes niet echt de gelegenheid om dichterbij te komen. Halverwege het kwart liet Norville Carey met een mooie alley-oop (assist Bouwknecht) even zien wat we kunnen verwachten dit seizoen, maar het gaf New Heroes (nog) niet de kracht om zich terug te knokken in de wedstrijd. Het 3e kwart werd afgesloten met een 57-66 stand. 

Het 4e kwart was een kopie van het 3e. De voorsprong van Heidelberg bleef schommelen rond de 8-9 punten en met name McGaughey was op dreef voor de Duitsers die op 23 september al klaar moeten zijn voor de seizoensstart. Halverwege het kwart was de stand 65-75 en werden er aan beide kanten wat vrije worpen gemist. Bij 67-78 gooide Stan van den Elzen met een driepunter de 70-78 op het bord en even leek het erop dat er nog een stuntje in zat. Heidelberg werkte daar echter niet aan mee en deed vakkundig de deur weer op slot. Carey nog met de 72-80 waarna de Duitsers met 2 vrije worpen naar 72-82 liepen. Het slotaccoord was voor Norville Carey met een mooie rebound en score en zodoende werd de einstand 74-82 in het voordeel van MLP Academics Heidelberg. 

Vanavond speelt New Heroes de 5e oefenwedstrijd. Ditmaal tegen Rasta Vechta in sporthal 't Zand te Bakel. Tip-off is om 19.30u.

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!