New Heroes wint game 1

14 April 2017

Door: Rob de Keijzer

Een sterk spelend New Heroes heeft in de eerste wedstrijd van de play offs tegen Rotterdam alvast een (klein) voorschot genomen op de volgende ronde. In de best of 3 serie werd de 1ste thuiswedstrijd overtuigend met 82-61 gewonnen. Uitblinkers aan Bossche zijde waren Stefan Wessels (10 pnt en 17(!) rebounds), DJ Balentine (17pnt) en Maarten Bouwknecht (15pnt)

Aftastend begin van beide ploegen

Marshall opende het bal voor de Rotterdammers. Het begin was gemaakt, en na 4 minuten spelen was al duidelijk dat de ploegen elkaar niet veel ontliepen dit eerste kwart. Bij de stand van 9-10 in het voordeel van Forward Lease waren het Mitchell en McWhorter (driepunter) die een klein gaatje wisten te forceren voor New Heroes. Verder dan 14-10 kwam het niet, want de Rotterdammers verdedigden stug, wat ook gezegd kon worden van New Heroes. Na bijna 2 minuten zonder score was het met 3.38 op de klok Michael Kok die er 2 vrije worpen in mikte. Balentine gooide er ook eentje in, miste de andere waarna Mays en Kok de Rottedammers aan de leiding brachten. Het slotakkoord was voor McWhorter die met zijn score het kwart afsloot op 17-17.

Het 2e kwart was met 22-11 overduidelijk voor New Heroes. Tot 21-20 ging het nog mooi gelijk op, daarna plaatste New Heroes een 9-0 run en sloeg het definitief een gaatje. Twee keer Balentine, Mitchell en een bommetje van Bouwknecht (na een sterke steal) bracht de stand op 30-22. Kok deed nog wat terug, maar meteen daarna was het Wessels met een driepunter voor 33-24. New Heroes ging steeds beter draaien dit kwart (totaal 29 rebounds in Q1 en Q2)  wat uiteindelijk resulteerde in een 39-28 ruststand, na 2 mooie laatste scores van McWhorter en Balentine. 

Sterk optreden D.J. Balentine

Het begin van het 3e kwart was het weer Balentine die van zich deed spreken. 41-28 waarna Krabbendam 41-30 maakte. Een rondje vrije worpen (Mays voor Rotterdam (x2) en McWhorter (1x) voor New Heroes) betekende 42-31 met nog 7.30 op de klok. Toen volgde weer een anderhalve minuut zonder scores en verdedigend sterk spel van beide kanten. Uiteindelijk was het DJ Balentine die weer het netje wist te vinden. Kok deed nog wat terug voor Rotterdam met een driepunter en met nog 4.28 op de klok kwam New Heroes in foutenlast (5e teamfout).  2x Kok mis vanaf de vrije worp lijn en New Heroes liep via Justin Watts naar 46-35. Een zeer sterk spelende DJ Balentine pakte bij 53-41 een heerlijke steal en buitte dat optimaal uit met een score (and 1) tot  56-41. Marshall gooide er een driepunter in, waarna Balentine hetzelfde deed. Bij 59-44 mocht Rotterdam 4x naar de vrije worp lijn, maar Steijn miste 2x en ook Kok wist niet optimaal te profiteren van het gebodene. Daarna was het weer Steijn die 2 punten liet liggen voor Rotterdam vanaf de vrije worp lijn, waarna Kees Akerboom met een driepunter buzzerbeater de stand op 62-45 bracht.

Overtuigende winst

Het begin van het 4e kwart was voor Marshall, 62-47, maar daarna liet New Heroes met een 12-0 run zien dat het klaar is voor de volgende ronde van de play offs. 5 punten van Bouwknecht, 5 van Mitchell en 2 van Watts betekende 74-47 en meteen het grootste verschil in de wedstrijd tussen de 2 ploegen. Marshall bracht met 6 punten op rij nog even wat hoop terug in het team, Theeuwkens bracht de stand naar 74-55, maar daarna was het New Heroes dat de wedstrijd professioneel uitspeelde. De laatste scores van New Heroes waren voor Stefan Wessels die met 2 vrije worpen en een mooie dunk zijn double-double veilig stelde. Een overtuigende winst voor New Heroes wat het team het nodige zelfvertrouwen zal geven voor de aankomende wedstrijd(en).

Aanstaande maandag is de 2e wedstrijd in deze best of 3 serie. Rotterdam zal dan alles uit de kast moeten halen om de beslissende wedstrijd nog te mogen spelen. Aanvang wedstrijd in het Topsportcentrum is om 16.00 uur. 

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!