New Heroes wint op bijzondere dag van Apollo Amsterdam

07 April 2019

Op een van de mooiere dagen in het Nederlandse Basketball pakte New Heroes, na het huldigen van de vele Legends, een solide 87-72 overwinning op Apollo Amsterdam. Topscorers aan de kant van Den Bosch waren Jonathon Williams  en Vernon Taylor, beide met 22 punten. Keshun Sherrill werd met 17 punten en sterk spel gekroond tot MVP van deze wedstrijd. New Heroes speelde eenmalig in het Nashua blauw om de helden van weleer, die allemaal aanwezig waren, en het succes tijdperk te eren.

Scores om en om
Taylor opende fel met een steal en een score, maar Apollo was totaal niet onder de indruk daarvan. Weijs dunkte meteen de 2-2 op het bord en via een driepunter van Roye kwam Apollo vrij snel op een 2-5 voorsprong. Vanaf dat moment gingen de scores om en om, maar had New Heroes wel het betere van het spel. Via 9-9 werd het 11-12 en daarna plaatste New Heroes een voorzichtige 9-0 run. Het eerste gaatje van de wedstrijd was geslagen, maar het collectief goed spelende Apollo vocht zich weer terug. Weijs en Hope brachten met hun driepunters Apollo weer op 23-20, waarna Williams er met 2 rake vrije worpen na 10 minuten spelen 25-20 van maakte.

Tweede kwart voor Apollo
Apollo Amsterdam schakelde in het tweede kwart nog een tandje bij en pakte dat kwart zeer overtuigend met 9-22. Met nog 7.42 te spelen greep coach Faijdherbe naar een time out en tot dat moment was er nog geen score te noteren geweest. Het was van der Horst die de score in dit kwart opende, direct gevolgd door een lay up van Voorn. Apollo ging via met name Roye steeds beter spelen en bij 27-30 vond ook Skelin het tijd om een time-out te nemen. Na de hervatting pakte Ndongosi zijn 3e fout en mocht Henson aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Ndongosi maakte daarna zijn fouten direct goed door met 7 punten er mede voor te zorgen dat Apollo uitliep naar 30-39. Williams en Henson, met een snoeiharde dunk, deden nog wat terug, maar het was Roye die de ruststand bepaalde op 34-42

New Heroes vecht zich terug
Na rust liep Apollo even uit naar de grootste voorsprong tijdens deze wedstrijd, 34-44. Williams kon voor New Heroes scoren, Skelin kreeg een technische fout, Roye miste die vrije worp en aan de andere kant kon Williams zijn and one wel verzilveren, 37-44. Apollo bleef de voorsprong vasthouden tot vlak voor het eind van het kwart. Bij 47-56 greep Skelin weer naar een time-out en die had zijn uitwerking op het team. Met een 13-3 run pakte New Heroes net voor het in gaan van het laatste kwart met 1 punt de voorsprong weer terug, 60-59.

Williams gooit duel in het slot
Het leek er op dat de krachten bij Apollo in het vierde en laatste kwart aan het verdwijnen waren. In het begin kon de ploeg nog prima bijbenen, vanaf halverwege het kwart was de koek op. Taylor scoorde met een driepunter zijn 19e punt van de avond en om en om scores van New Heroes en Apollo betekende na 4 minuten spelen een 67-66 stand. Wessels en Henson zorgden voor een iets grotere marge, 71-66 maar Apollo bleef dankzij Berend Weijs redelijk in het spoor. Williams mocht met een and one de 76-69 op het bord gooien, en na 2 gemiste vrije worpen van Leons was het weer Williams die met zijn score New Heroes verder weg liet lopen bij Apollo, 78-69. Een and one van Sherrill en driepunter van Taylor betekende 84-70 en de winst voor New Heroes. Van de Horst deed nog wat terug, maar het slotakkoord was met een driepunter deze avond voor Jonathon Williams, 87-72.

Donderdag speelt New Heroes weer thuis in de Maaspoort, ditmaal tegen BAL Weert. Kaarten zijn nog verkrijgbaar, scoor ze hier.

Deel deze pagina

tags

2019, winst, Apollo Amsterdam, Return of the Legends

Stay in touch with us!