New Heroes wint topper van Landstede Basketbal

08 January 2019

In een spannende en zeer intensieve wedstrijd heeft New Heroes voor de 2e keer dit seizoen de winst binnen gehaald tegen Landstede Zwolle. Na een overtuigende start (9-0) en een ruststand van 33-27 werd het uiteindelijk in de Maaspoort 71-65 voor de ploeg van coach Skelin. Uitblinker en MVP van deze avond was Jonathon Williams met 27 punten en een FG percentage van maar liefst 90,9%.

Sterke start
New Heroes begon de wedstrijd vol overgave en binnen 3 minuten stond de ploeg al met 9-0 voor. Landstede kwam er nog niet aan te pas, mede door de sterke verdediging van New Heroes. Na de openingsscore van Williams en een driepunter van Voorn stond New Heroes al op 3 teamfouten, wat aangaf wat voor een intensiteit deze wedstrijd had. Wiliams en Sherrill tilden de stand naar 9-0 waarna Landstede iets beter in de wedstrijd kwam. Echt kans om dichterbij New Heroes te komen kregen ze echter niet, omdat de verdediging, zoals al vaker dit seizoen, heel goed stond bij New Heroes. Halfweg het kwart zorgde een technische fout van Kajami-Keane er voor dat Williams een vrije worp mocht nemen, en uit het aansluitende balbezit kon New Heroes via Oudendag de stand naar 14-4 tillen. Even later luisterde Darrell Davis zijn debuut in de Maaspoort op met zijn eerste score, 16-7.  Even later kon New Heroes het kwart afsluiten met een 19-9 voorsprong door een loepzuivere buzzer beater van Williams.

Zwolle herpakt zich
Landstede Zwolle herpakte zich in het 2e kwart en trok dat kwart dan ook met 14-18 naar zich toe. Schaftenaar begon drietjes te raken en via een 5-11 run kwamen de gasten terug tot 24-20. Sherril en Williams tekenden voor de scores voor New Heroes, onderbroken door een score van van Oostrum voor Landstede Zwolle, 28-22. Op dat moment sloeg heel even de vlam in de pan en was het Freek Vos die een onsportieve fout kreeg na wat schermutselingen met Roel Aarts. Coach van den Belt wond zich daar zo over op dat daar nog een technische fout overheen werd gefloten. Williams benutte de ene vrije worp, Aarts scoorde er 1 van de 2 en uit het balbezit wat volgde was het Voorn die New Heroes weer een marge van 10 punten gaf, 32-22. Toch herpakte Landstede Zwolle zich weer en zo konden beide ploegen met een 33-27 ruststand de kleedkamers in.

Uitblinker Jonathon Williams
Jonathon Williams ging in het 3e kwart vrolijk verder waar hij 2 kwarten eerder al mee begonnen was. In de eerste 2 kwarten kwam hij tot een fieldgoal percentage van 100% en op zijn vrije worpen scoorde hij 75%. Tot 3 minuten voor het einde van de wedstrijd hield hij die 100% vast, zijn 11e poging trof helaas geen netje. Hij was wel degene die met 5 punten op rij New Heroes naar 38-27 bracht in het begin van Q3. Landstede haakte weer ietwat aan, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat het kwart met 19-16 naar de gastheren ging. Wiliams was niet te stoppen deze avond en bij 46-36 gooide Darrell Davis ook zijn eerste driepunter in dienst van New Heroes in het netje, 49-36. Lanstede zette nog een keer aan, maar verder dan 52-43 kwam de ploeg niet meer.

Spannend slot
Landstede ging in het 4e kwart verder met datgene waar we de ploeg de laatste jaren van kennen: zich terugvechten in de wedstrijd. Zo ook weer vanavond. New Heroes kwam snel in foutenlast en via vrije worpen van Dorsey-Walker, House en Dahlman en een driepunter van Schaftenaar pakte Landstede een 0-10 run. Het betekende ook meteen dat de ploeg met 52-53 voor het eerst op voorsprong kwam deze avond. Vrije worpen van Henson en Sherrill gaven de voorsprong weer aan New Heroes, maar Schaftenaar schoot Landstede met scherp naar 55-56. Wie anders dan Williams pareerde met een driepunter voor 58-56 en vanaf dat moment zou New Heroes de voorsprong niet meer uit handen geven. New Heroes zette veel druk, maar Landstede bleef zich vastbijten in de wedstrijd en gaf New Heroes niet de kans een gaatje te slaan. Met nog iets meer dan 2 minuten op de klok was het Jessey Voorn met een driepunter die New Heroes iets meer lucht gaf, 65-61. Op 12 seconden voor het einde bracht Kaza Kajami-Keane de spanning terug door 67-65 te scoren. Diezelfde Kajama-Keane gaf Sherrill 1 seconde later de kans om 2 vrije worpen raak te schieten en New Heroes een voorsprong van 4 punten te geven. Dat lukte en in de laatste seconden was het Henson die vanaf de vrije worp lijn de eindstand mocht bepalen op 71-65.

Een zeer goede overwinning van New Heroes, waardoor het qua verlieswedstrijden nu op gelijke hoogte komt met Landstede Zwolle. Lang om na te denken over de wedstrijd hebben de heren niet, aanstaande donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op de planning, New Heroes ontvangt dan in de Maaspoort Basketball Academie Limburg. Tickets voor die wedstrijd zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

tags

2019, winst, Landstede Basketbal

Stay in touch with us!