Ongeslagen topploegen ontmoeten elkaar

20 October 2017

Voor de tweede keer dit seizoen zullen New Heroes en Landstede de strijd aangaan op het veld. Voor New Heroes was de wedstrijd tegen Landstede eind september de afsluiting van de oefenserie (58-65 winst), voor Landstede was het de opmaat naar de 1ste echte wedstrijd van het seizoen, de Supercup tegen Donar.  Waar iedereen dacht dat Donar dat klusje wel even zou klaren, was het het team van coach van den Belt dat met 69-77 aan het langste eind trok. Het was tevens de eerste prijs in de clubgeschiedenis en een mooi begin van het seizoen.

Landstede start sterk
Na de eerste 3 wedstrijden van het seizoen blijkt dat de winst in de Supercup geen uitschieter is. Landstede overtuigt met thuiswinst op Den Helder Suns (87-47) en Forward Lease Rotterdam ( 85-65). De eerste uitwedstrijd in Leeuwarden sloten de Zwollenaren ook af met een gedegen 61-81 overwinning, waardoor ze samen met ZZ Leiden en New Heroes nog ongeslagen zijn in dit prille seizoen. Grote mannen deze wedstrijden qua punten waren House met respectievelijk 16,19 en 18 punten en Dahlmann die er tegen Rotterdam 18 punten ingooide, en tegen Leeuwarden 26. Bij Zwolle komen we natuurlijk Ralf de Pagter tegen, die afgelopen zomer de overstap maakte van New Heroes naar Landstede.

Ook New Heroes ongeslagen
New Heroes heeft in de eerste 2 wedstrijden nog niet al teveel te duchten gehad van de tegenstanders. Tegen BAL was het eerste kwart nog moeizaam maar in het tweede kwart (5-25) breidde men de voorsrprong zo ver uit dat de ploeg uit Weert de rest van de wedstrijd achter de feiten aanliep. Afgelopen week was het de eerste thuiswedstrijd tegen Den Helder die in winst omgezet werd. Waar tegen Weert Nick Oudendag man van de wedstrijd was met 24 punten en 11 rebounds, was het tegen Den Helder Sherrill die met 23 punten topscoorder werd. Ook werd in deze wedstrijd duidelijk dat Marshall zijn draai snel gevonden heeft na zijn opgelopen vertraging in de voorbereiding en bewees Miklusak dat hij een schutter van niveau is en een prima potentieel heeft.

Zondag zal de wedstrijd een half uurtje later beginnen dan gepland. Beide teams gaan om 14.30 de strijd aan in verband met de komst van de NOS. Er wordt alles aan gedaan om Norville Carey snel weer fit te krijgen, of hij zondag zal kunnen spelen zal dan blijken. Kees Akerboom is verlost van zijn gips, maar zal er zeker nog niet bij zijn.

 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, Landstede Basketbal, 2017

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!