Ook Rasta Vechta maatje te groot in oefenwedstrijd

16 September 2017

Na de wedstrijd van donderdag stond vrijdag de 15e alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma voor New Heroes. Tegenstander in deze in Bakel gespeelde wedstrijd was Rasta Vechta, uitkomend in de Pro A te Duitsland. Na de 2 overwinningen van Rasta Vechta tegen Zwolle waren de Duitsers met 58-70 ook te sterk voor New Heroes.

Gering niveauverschil tussen beide ploegen
De eerste 7 minuten van het eerste kwart kwam New Heroes prima spelend voor de dag. Wessels opende de score, Rasta counterde dat naar 2-4 waarna Sherrill de eerste 3 van zijn 25 punten van de avond door het netje gooide. Drew Smith (ex-Donar) zette de Duitsers weer op voorsprong, maar Carey kwam daarna 2x sterk inside door en liet zich door niemand wegzetten. New Heroes kwam op 9-8 en Sherrill bouwde die voorsprong met een driepunter verder uit naar 12-8. Rasta Vechta kwam andermaal terug, 12-12 en Poropat nam de 1ste time-out met nog 3 minuten op de klok. Oudendag gooide 1 van zijn 2 vrije worpen raak en bij de stand van 13-12 schakelde Rasta een tandje bij. De Duitsers liepen uit naar 14-21, alleen onderbroken door een benutte vrije worp van Wessels. Met 2 vrije worpen zette Bouwknecht de 16-21 kwartstand op het bord.

Het tweede kwart deden beide ploegen niet voor elkaar onder (kwartstand 16-16). Rasta Vechta hield het inside goed dicht waardoor New Heroes van ver moest aanleggen om te scoren. 2 drietjes van Sherrill, 1 van Wessels en van Miklusak zorgden er toch voor dat Rasta niet uit kon lopen en het verschil bij rust nog steeds 5 punten bedroeg (32-37).

Niet zomaar een “oefenwedstrijd”
Het 3e kwart was met 11-23 overduidelijk voor de gasten uit Duitsland. Inside was er bijna geen doorkomen aan en vanaf de driepuntslijn vielen de schoten op dat moment even niet. Sherrill en Miklusak wisten het net wel te vinden en gelukkig wisten Oudendag en Wessels dat met hard werken ook voor elkaar te krijgen. Met nog een benutte vrije worp van Bouwknecht was in dit kwart het kruit verschoten voor New Heroes. Stand na 3 kwarten was dan ook 43-60.

Het laatste kwart kenmerkte zich door wat onenigheid in het veld tussen beide ploegen. Het vriendschappelijke ging er even af, en dat kwam het spel en de scores van beide teams niet ten goede. Na 7 minuten was de kwartstand 8-8 en was het fanatisme bij beide ploegen goed merkbaar. Halverwege het kwart stond Sherrill al op 21 punten (6 driepunters, 1FG en een benutte vrije worp) en werd met name Miklusak door Christen (Rasta) “vakkundig” van het scoren afgehouden.

De laatste 3 minuten van dit kwart was het Sherrill die nog een keer aanzette en het verschil terugbracht van 16 naar 12 punten. Het laatste wapenfeit van New Heroes was een fantastisch defensief blok van Norville Carey, waarna beide ploegen bij de stand van 58-70 het publiek bedankten voor hun komst naar de sporthal te Bakel. Deze wedstrijd was de start van het jubileumjaar van de Yellow Sox en we danken ze hartelijk voor de gastvrijheid.

De volgende wedstrijd in de voorbereiding is op 23 september in en tegen EWE Baskets Oldenburg, uitkomend in de Duitse Bundesliga. Tip-off is om 15.30u.

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!