ORANJE BASKETBALL IN DE MAASPOORT

08 November 2018

Op 29 november komen de Orange Lions naar de Maaspoort voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Polen. Drie dagen later speelt de ploeg een uitwedstrijd in en tegen Hongarije. Beide wedstrijden zijn voor de Orange LIons cruciaal en zullen gewonnen moeten worden om nog zicht te houden op het WK in China.

Veel nieuwe gezichten
Bondscoach van Helfteren heeft in de voorselectie gekozen voor 5 nieuwelingen. Keye van der Vuurst de Vries, Boy van Vliet, Nathan Kuta, Rienk Mast en Morgan Stilma maken voor het eerste deel uit van de voorselectie.  Verder bestaat die uit Charlon Kloof, Leon Williams, Maarten Bouwknecht, Worthy de Jong, Sean Cunningham, Arvin Slagter, Shane Hammink, Jessey Voorn, Yannick Franke, Jason Dourisseau, Mohamed Kherrazi, Olaf Schaftenaar, Stefan Wessels, Jito Kok, Thomas van der Mars, Roeland Schaftenaar, Nicolas de Jong, Terrence Bieshaar en Nick Oudendag. Uit deze 24 spelers zal van Helfteren een keuze van 12 maken voor de wedstrijd tegen Polen.

Pittige voorbereiding
De laatste 2 wedstrijden voor de Orange Lions, tegen Litouwen en Hongarije gingen helaas verloren. Thuis tegen Hongarije ging het compleet mis en moest de ploeg met 59-74 het onderspit delven, drie dagen later in en tegen Litouwen kwam de ploeg heel sterk voor de dag maar kwam het net tekort om de overwinning weg te slepen, 95-93.

Mooi aandeel uit Den Bosch
New Heroes levert met Bouwknecht, Voorn, Wessels en Oudendag een belangrijk aandeel in de selectie. Of ze alle 4 ook in de definitieve selectie komen is natuurlijk nog even afwachten. De kans dat Wessels daarbij zal horen in minimaal, temeer omdat hij nog steeds herstellende is van een blessure aan zijn hand die hem al weken aan de kant houdt.

De wedstrijd begint op donderdag 29 november om 20.00 uur. Tickets zijn hier te bestellen.

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!