SPM Shoeters trekt stand in halve finale gelijk !

03 May 2016

Net zoals in de laatste gewonnen thuiswedstrijd tegen Zwolle, was er ook dit keer een verlenging voor nodig om een winnaar aan te wijzen. En net als in die laatste wedstrijd was het SPM dat met de zege aan de haal ging. Door de 89-88 overwinning trekken we de stand in deze best of 7 weer gelijk en gaan we vol goede moed naar Zwolle op Hemelvaartsdag.

De euforie die in en rondom Zwolle ontstaan was na de overwinning in wedstrijd 1 werd in het eerste kwart door SPM Shoeters vakkundig weggewerkt. Na 5 minuten spelen stond er een 12-3 voorsprong op het bord voor SPM. Wessels, Slagter en Williams openden het bal, waarna Kravic met 2x een blok en een rebound in defensief opzicht van zich liet spreken. Bommetjes van Wessels en Slagter zorgden daarna voor de 12-3 voorsprong. Gibbs en Voorn konden iets terug doen voor Zwolle waarna de Vries en Kravic het verschil weer naar 8 punten brachten. Kravic en Williams zorgden voor een 20-10 voorsprong waarna Maarten Bouwknecht er met een driepunter 23-10 van maakte. Gibbs gooide er nog 1 vrije worp in zodat we Q1 afsloten met een 23-11 voorsprong.

In het begin van Q2 pakte Zwolle heel even het momentum. Na 1 vrije worp van Zondervan ( onsportieve fout Akerboom) gooide Zwolle er 5 driepunters in, alleen onderbroken door een score van Osaikhwuwuomwan. SPM zette daar scores van Akerboom ( driepunter), Schilder, Bouwknecht en Williams ( beide driepunters) tegenover. 34-29 en daarna begon het vrije worpen festival. Glenn opende met 2x raak voor Zwolle, waarna Akerboom hetzelfde deed voor SPM. Daarna was het Williams die 8(!) x op rij raak gooide vanaf de vrije worp lijn voor SPM Shoeters. Slagter deed er nog 2 vrije worpen bij en bepaalde zo de ruststand op 47-39.

Play off time!
Het 3e en 4e kwart liet weer zien dat play off wedstrijden altijd wedstrijden zijn “met wat extra’s” aan beide kanten. Kravic bracht de stand naar 49-39 waarna Zwolle terugkwam naar 49-44. Coach Jones pakte even de time-out waarna Gibbs met 2 vrije worpen 49-46 maakte. Scores van Kravic en Williams (mooie run naar de basket met heerlijke bal achterlangs) brachten 55-50 op het bord waarna Zwolle met 2 driepunters de leiding in de wedstrijd overnam. Williams nam weer het voortouw ( MVP met 21p, 100% score op vrije worp lijn en 2 steals) en gooide de 57-56 op het scorebord. Het slot van Q3 was voor Zwolle dat zodoende het kwart afsloot met een 65-68 voorsprong. In het begin van het 4e kwart was het Kravic die met een defensieve actie op Glenn een verdere voorsprong van Zwolle teniet deed. Slagter gooide er daarna een driepunter in en de stand was weer gelijk, 68-68. Zwolle kwam daarna op een 68-70 voorsprong waarna vd Belt, na een fout op de Pagter, een time-out nam. Met nog 8.07 op de klok was dat al de 4e teamfout van Zwolle en vd Belt riep zijn mannen even bij elkaar voor crisisoverleg. 15 seconden na dat overleg was daar reeds de 5e teamfout voor Zwolle en gooide de Pagter er zijn 2 vrije worpen in. 70-70 en toen was eigenlijk al duidelijk dat er een verlenging aan zat te komen. Wessels gooide er nog een driepunter in, waarna hij een hele scherpe alley oop pass gooide naar Kravic. Die bal was er zo ingevallen, maar Dejan was zo scherp om er toch even zijn handen bovenop te leggen. 75-72 voor SPM met nog 5 minuten op de klok. Een blok van Kravic en een rebound zorgden er weer voor dat Zwolle niet aan scoren toekwam. Even later lukte dat wel en Zwolle pakte weer de voorsprong met 75-77. Na een air bal van Hinz trok Williams de stand weer gelijk, 77-77. Aan de kant van Zwolle miste Glenn 2 vrije worpen, waarna Kees Akerboom het tegenovergestelde deed. 79-77 en SPM weer op voorsprong.

Met nog 1.40 op de klok ging een schotje van Slagter mis, maar de aanvallende rebound en score van Kravic bracht SPM naar 81-79. SPM verloor daarna de bal en Williams kreeg zijn 5e persoonlijke fout. Glenn bracht de 81-81 op het bord met zijn 2 vrije worpen. SPM verloor daarna in de laatste 3 seconden de bal, Gibbs kreeg de bal halverwege het veld, kon vrij oversteken en aanleggen voor de lay up, toen daar ineens Schilder met een heerlijk blok de aanval teniet deed. Met nog 4/10e seconde op de klok was het verlengen.
In de verlenging waren het Wessels en Kravic die voor SPM belangrijk waren. 5 punten voor Wessels en 3 voor Kravic waren genoeg om de 89-88 overwinning binnen te halen. Defensief liet Wessels nog een keer zien waarom hij tot de beste verdedigers in de Dutch Basketball League hoort. Met een mooie actie op Hinz voorkwam hij een zeker score van Zwolle en hield zo SPM in de race voor de overwinning. Die kwam er dan ook uiteindelijk na 45 minuten basketbal.

Een zwaarbevochten 89-88 overwinning en de stand is weer 1-1 in deze halve finale reeks. Aanstaande donderdag om 14.00 uur de 3e wedstrijd in Zwolle waar SPM weer gaat proberen het thuisvoordeel naar de Maaspoort te halen!.
Scores SPM Shoeters: Williams 21p, Kravic 17p ( 10 reb), Wessels 14p, Slagter 11p en Akerboom 9p. Schotpercentage ploeg: 2p 47.7, 3p 45.0%, FT 76.9%
Scores Landstede: McWhorter 26p, Gibbs 18p, Kloos 15p en Voorn 10p. Schotpercentage ploeg: 2p 47.1%, 3p 45.2% , FT 63.6%

Door Rob de Keijzer

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!