De mooiste tijd van het jaar: play-offs!

19 April 2019

Nog een kleine twee weken en de belangrijkste periode van het basketball seizoen breekt weer aan, de play-offs! Met het wegvallen van Dordrecht zullen er van de 9 overgebleven ploegen 8 in de play-offs uitkomen. Alleen Feyenoord Rotterdam en Basketball Academie Limburg zijn op het moment van schrijven nog niet zeker van de play-offs. Het verschil tussen beide ploegen is 4 punten, waar beide teams nog 3 wedstrijden te spelen hebben, inclusief de wedstrijd tegen elkaar.

Eerste ronde
De eerste ronde (best of three) zal gespeeld worden op 30 april, 2 mei en eventueel 5 mei. De nummer 1 speelt dan tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, de nummer 3 tegen de nummer 6 en de nummer 4 treft de nummer 5. In de kwartfinale nemen we het momenteel op tegen de nummer 6. Op het moment van schrijven - 18 april - is dat Apollo Amsterdam, maar er is een spannende strijd gaande tussen de hoofdstedelingen, Den Helder Suns en Aris Leeuwarden.

Halve finale
In de daarna volgende halve finale (best of five) zal de winnaar van 1 en 8 spelen tegen de winnaar van 4 en 5. Derhalve zullen de winnaars van 2 vs 7 en 3 vs 6 ook tegen elkaar uitkomen in deze halve finale. De speeldata hiervoor zijn: 9 mei, 11 mei, 14 mei en eventueel 16 en 18 mei.

Finale
Beide winnaars van de halve finale zullen vanaf dinsdag 21 mei in een best of seven serie gaan bepalen wie zich landskampioen mag noemen. De speeldata hiervoor zijn 21 mei, 23 mei, 25 mei, 28 mei en eventueel 30 mei en 1 en 2 juni.

Het thuisvoordeel in alle wedstrijden is voor de ploeg die in de competitie het hoogste eindigde. New Heroes is verzekerd van de 3e plek op de ranglijst, Donar zal de 4e plek vasthouden. Voor de eerste plek zijn Leiden en Zwolle nog aan het strijden en voor de plekken 5,6 en 7 zijn Den Helder Suns, Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden nog in de race. De laatste plek, 8, zal uiteindelijk voor Feyenoord Rotterdam of Basketball Academie Limburg zijn, alhoewel het voor de laatste ploeg een zeer lastige opgave zal worden.

Alvast tickets kopen voor de eerste play-off wedstrijd? Haal ze hier!

Deel deze pagina

tags

2019, Play-Offs

Stay in touch with us!