Basketbalcamp in Maaspoort krijgt een heuse topbezetting

14 April 2019

Als op 1 en 2 mei de New Heroes Basketball Academy haar jaarlijkse Playoff-camp voor jong basketbaltalent weer houdt in de Maaspoorthal, betekent dat ook de komst van twee opmerkelijke jonge Nederlandse toppers naar Den Bosch. En zo mogelijk nog verrassender is de komst van Devon van Oostrum. Het herstel van de Engelse spelverdeler vordert inmiddels zo voorspoedig dat hij de zaaltraining ook weer opgevat heeft. Een aantal van zijn New Heroes-ploegmaats is overigens ook van de partij tijdens delen van het camp.

Nederlandse talent
Wat het jonge Nederlandse talent betreft, dat de basketbaljeugd de kneepjes van het vak bij komt brengen, dat kent paralellen. Zowel Lisanne de Jonge als Robert Boezeman is 23 jaar oud en beiden staan te boek als international. 

Lisanne de Jonge is voor de eerste keer van de partij in de Maaspoorthal. Ze is 23 jaar, komt uit voor de nationale ploeg, en draagt het shirt van de club waar ze haar basketballoopbaan ook begon, BV De Batouwe uit Bemmel. Waarmee ze inmiddels al twee keer (in 2015 en 2017) kampioen van Nederland werd. Na een tussenstop op Saint Joseph’s University in de VS. Tot zover is haar verhaal de klassieker van het beloftevolle talent dat haar weg weet te vinden in de wereld van het internationale basketbal.

Het verhaal van Robert Boezeman is dat van de man die bij het camp terugkeert in het huis waar hij als 15-jarige in contact kwam met basketbal als topsport. Met moeder Denise verhuisde hij toen vanuit Oud-Beijerland naar Rosmalen om zich in Den Bosch verder te ontwikkelen als basketballer. Op de academy die het camp nu organiseert, ontpopte hij zich als een ijverig leerling. Hij trok vervolgens naar de Canarias Basketball Academy en werd daar heel snel opgepikt door UC Riverside, een van de tien opleidingsinstituten van de Universiteit van Californië. Waar hij herkend werd als een beloftevolle powerforward. Met een enorme gedrevenheid. Hij wilde slagen.

Medio 2016 brak het zicht op een mooie toekomst als basketballer evenwel in de knop. Bij een medische test bleek zijn hart de inspanningen van sport op topniveau niet meer aan te kunnen. Met enkele ingrijpende operaties werden de hartfuncties zodanig hersteld dat hij het leven wel weer op kon pakken. Maar niet meer dat van de topsporter.       

Toptrainers
Naast Devon van Oostrum, Lisanne de Jonge en Robert Boezeman kent het tweedaagse camp in de Maaspoort nog een paar heuse klasbakken als clinicien. Want ook toptrainer Chris Mayes, hoofd van de Bossche academy, Vincent Krieger, Lamont Randolph, John Bernabela en Ralf Schilder zijn dan van de partij.

Onderscheid
Deelname aan het camp staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. Heel nadrukkelijk wordt er dit keer een onderscheid gemaakt naar leeftijd en basketbalervaring van de deelnemende jongens en meisjes. Om de uitdaging voor de rijpere talenten groter te maken, werken zij een programma af met een hogere moeilijkheidsgraad en dito intensiteit. Allemaal net wat pittiger en technisch wat lastiger dan de jongere garde krijgt voorgeschoteld die vaak wat minder ver is in zijn ontwikkeling op technisch, tactisch en fysiek vlak. Wat we overigens niet moeten verwarren met ‘minder talentvol’. De natuurlijke aanleg van een pril, nog minder ver ontwikkeld ‘jonkie’ kan tenslotte die van een rijper talent zomaar ver overstijgen!

Tijdens het camp gaan de deelnemers op – afhankelijk van het aantal aanmeldingen – zes tot tien stations aan de slag, dus ingedeeld naar leeftijd en mate van ontwikkeling. Waarbij met de jongsten heel fundamenteel gewerkt wordt en met de wat oudere, meer ervaren jeugd dus op een aangepast, hoger peil.

De prijs van deelname aan het camp bedraagt €77,50. Deelnemers aan de Skills Practise-trainingsgroep van de Basketball Academy Den Bosch betalen slechts €67,50. In deze prijs zijn naast twee dagen basketbal-toptraining  op beide dagen ook een goed voorziene lunch, fruit, frisdrank en energierijke versnaperingen inbegrepen. Het camp is op beide dagen van 9.30-16.30 uur. De Maaspoort-hal gaat open om 9.00 uur. Voor de goede orde: doe je mee dan breng je in principe een eigen basketbal mee!

Wil je erbij zijn? Klik dan op deze link en stuur het onderliggende formulier ingevuld terug. Op maandag 29 april om 18.00 uur sluit de inschrijving. De aanmelding is pas afgerond na het overmaken van de deelnamekosten naar  bankrekeningnummer NL12INGB0006189956 ten name van Stichting Basketball Academy Den Bosch.

Maar wacht niet te lang met aanmelden want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!