Publiek geniet van All Star Gala

23 February 2015

Het All Star Gala werd dit jaar in Den Bosch gehouden. Een dag vol spektakel die goed bezocht werd door liefhebbers uit heel het land. Verslag van een mooie dag.

Clinic van oud-speler
Veel mensen moeten vroeg opstaan op zondagochtend, want oud-international Henk Pieterse geeft een clinic aan kinderen. Door middel van muziek en grappige opmerkingen leert hij de kinderen op een speelse manier het een en ander over basketbal.

Verrassende winnaar
Voor de driepuntswedstrijd werd er het een en ander verandert. Arvin Slagter kon zijn titel niet verdedigen vanwege een blessure. Yannick Franke, Vaidas Tamasauskas en Maurice Creek waren de spelers die op het laatste moment toegevoegd werden. De eerste ronde bleven de scores dicht bij elkaar en wist niet echt iemand te domineren. Er was wel een verrassende uitslag. Kees Akerboom, koning driepunter die al twee keer eerder de driepuntswedstrijd wist te winnen, had maar negen punten.

In de tweede ronde werd het al wat interessanter. Rosenmuller wist deze ronde niet te presteren zoals hij in de eerste ronde deed en kreeg maar acht punten. Maar Creek liet zien hoe goed hij was vanaf de driepuntslijn. Hij had maar liefst 21 punten. De finale ging uiteindelijk tussen Lietmeijer en Creek. Lietmeijer begint goed aan de finale. Hij wist vier uit vijf raak te schieten vanaf het vierde rek en had een klein gelukje met de laatste moneyball (de bal rolde erin, eruit en er weer terug in). Hij eindigde met 17 punten. Creek ging ook weer lekker in de finale. Hoewel hij niet al te veel punten pakte wist hij wel vijf uit vijf van het tweede rek te pakken. Op het laatste rek wist hij pas de winst te pakken, hij raakte er vier uit vijf en had in totaal 18 punten. En daarmee won hij de driepuntswedstrijd.

Spectaculaire dunks
De dunkcontest was een groot spektakel. Al vanaf de eerste ronde werden er prachtige dunks uitgevoerd. Maar helaas werden er ook een paar dunks gemist. De ballen worden omhoog gegooid, met een 360 graden draai gevangen en gedunkt en nog veel meer moois. De finale gaat uiteindelijk tussen Tamasauskas, Denson en Aan de Wiel. Maar helaas was Tamasauskas geblesseerd en mocht de nummer vier van de eerste ronde, Gomes, mee doen.

Gomes haalde vier kinderen uit het publiek. Zette ze twee aan twee met de ruggen tegen elkaar en liet ze voorover bukken. Gomes nam een aanloop sprong over de kinderen heen terwijl hij in de lucht 180 graden draaide en dunkt de bal af. Hij kreeg een prefecte score van de jury.
Aan de Wiel wist niet zo spectaculair te zijn als Gomes, hij deed een 360 graden dunk en kreeg er 52 punten voor.
Daarna kwam de winnaar van de eerste ronde: Denson. Hij kreeg hulp van zijn teamgenoot Slagter. Slagter gooide de bal tegen de zijkant van het bord aan en Denson ving de bal en dunkt hem. Ook hij kreeg een perfecte score.

Gomes zag dit en probeerde het ook voor zijn volgende dunk. Aan de Wiel gooide de bal tegen de zijkant van het bord, Gomes ving hem en maakte een draai van 360 graden met daarna een dunk. Weer een perfecte score van Gomes. Gomes: “Ik zag Chris het doen en dacht dat kan ik ook. Maar ik had het nog nooit geprobeerd. Het lukte in een keer dus dat was echt geweldig.”
Dan kan alleen Denson nog de score gelijk trekken met Gomes. Wederom gebruikt hij de hulp van Slagter. Dit keer gooide Slagter de bal tegen de achterkant van het bord en Denson ving de bal en ging voor de dunk, maar helaas ging de dunk iedere keer net mis. Hij raakte steeds met de bal de ring, maar kreeg hem er uiteindelijk niet in. Dus Gomes wist de dunkcontest te winnen.

Een show vol fouten
De wedstrijd U24 zuid tegen U24 noord was een echte show wedstrijd. Er werd de ene na de andere mooie actie ingezet. Er werd ook maar weinig verdedigd en er ging tegelijkertijd heel veel mis. Maar de keren dat het goed ging was het een echt spektakel. Er werden alley-oops gegooid, de ene nog mooier dan de andere. Roel Aarts wist de eerste helft af te sluiten met 22 punten en hij had al, ondanks het weinig verdedigen, toch al twee blocks en twee steals weten te maken. Ook in de tweede helft ging het er weer mooi aan toe. Maar toch was het laatste kwart wat serieuzer. Team zuid stond 19 punten voor, maar noord wist met nog twee minuten te spelen het verschil terug te brengen naar 6 punten. Met nog een paar secondes te spelen mist team noord een kans en weet Michael Kok op de fastbreak de laatste scoren te maken. Dit doet hij dan ook in stijl. Hij gooit via het bord een alley-oop naar zichzelf.

Verrassende wedstrijd
Voor de All-Star wedstrijd werd de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands mannen team aangekondigd: Paul Meijering uit Zaltbommel. Ook was Charlon Kloof overgevlogen vanuit Turkije, speciaal voor deze wedstrijd. Al met de warming-up liet het All-star team een show zien. De ene alley-oop na de andere werd gegooid, het publiek genoot er enorm van.

Ook deze wedstrijd was een echt spektakel. Er werd weinig verdedigd en spelers maakten mooie acties. Ook werd er veel met elkaar gelachen. Zo viel Mark Sanchez van het All star team op de grond (hij struikelde) en daarna begon Worthy de Jong overdreven dribble bewegingen te maken. Maar toch was het voor het Nederlands team ook wel een beetje een serieuze wedstrijd. Als het All star team wat dichter bij kwam begonnen ze toch wat meer te verdedigen. Beide teams gaven een echte show en pas in de laatste seconden was er een winnaar. Beide teams stonden gelijk op 125-125. Nadat het All-star team miste gooide Rogier Jansen op de fastbreak de bal hoog op en wist Jeroen van der List de wedstrijd te beslissen met een geweldige dunk.

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!