Roel van de Graaf technisch manager New Heroes

27 April 2019

Basketballclub New Heroes heeft zich verzekerd van de kennis en kunde van Roel van de Graaf (43). De ambitieuze Bossche club zet hiermee een belangrijke stap in de verdere professionalisering van haar organisatie.

Juiste man op juiste plek
Clubeigenaar Bob van Oosterhout licht toe: “Onze club groeit. En we zijn ambitieus, dus de organisatie moest na het terugtreden van Jos Frederiks versterkt worden op technisch gebied. Bovendien willen we graag werken met fulltime professionals, zodat we de komende jaren écht stappen kunnen blijven maken. Roel heeft een indrukwekkend cv (o.a. het Spaanse Canarias Basketball Academy), kent de Europese markt op z'n duimpje, heeft een groot netwerk in het Amerikaans basketball en is bovendien een Bosschenaar, die als speler zijn jeugd bij EBBC doorbracht. Voorts heeft hij bij Apollo laten zien hoe je een opleidingsinstituut kunt bouwen én vercommercialiseren, wat ons zeer aanspreekt. Met Roel zit de juiste man op de juiste plek en geven we ons 'Better Every Day' credo verder invulling!'

Terug in Den Bosch
Van de Graaf zelf kijkt uit naar de uitdaging: “Ik ben trots dat ik in de Maaspoort aan de slag mag. Ik ben in Den Bosch opgegroeid, heb hier gespeeld, ben hier coach geweest en woon nog om de hoek. Het ambitieniveau van de club spreekt mij erg aan en kan niet wachten om hieraan bij te dragen. De komende jaren ga ik er alles aan doen om de titel terug naar Den Bosch te halen.”

Dagelijkse leiding compleet
Met de komst van de technisch manager is de dagelijkse leiding van de club op volle sterkte. General manager Gijs de Ruijter, sinds oktober actief, draagt de eindverantwoordelijkheid over de operatie, terwijl commercieel manager Jenny van Herpen (eveneens vanaf oktober) alles aanstuurt wat met sponsoring, business club en overige commerciële zaken van doen heeft.       

Deel deze pagina

Stay in touch with us!