New Heroes wint in vermakelijke wedstrijd

14 December 2017

In een heerlijke wedstrijd voor het publiek heeft New Heroes een overwinning behaald op BAL Weert. Via de kwartstanden 15-11, 29-7, 17-21 en 21-9 werd het uiteindelijk 82-48 voor de ploeg van coach Poropat. Topscorer deze wedstrijd was Stefan Wessels met 19 punten, op de voet gevolgd door Norville Carey met 17 punten.  

Sterk eerste kwart BAL
Het eerste kwart gaf BAL prima partij en had New Heroes even moeite het netje te vinden.  BAL opende de score met een vrije worp van van Dijk, waarna Oudendag de score snel naar 2-1 bracht. Weer van Dijk zorgde voor de 2-3 voorsprong voor BAL, waarna Wessels (weer prima op dreef deze wedstrijd) voor de 4-3 zorgde. Via een driepunter van van Tongeren liep BAL naar 4-6, waarna Marshall (FT), Oudendag, weer Marshall en Wessels zorgden voor een 7-0 run voor New Heroes. Met name de laatste score van Wessels (alley-oop, assist Sherrill) deed het publiek op de banken staan. Van Dijk gooide met een bommetje BAL naar 11-9, waarna Carey, koud 4.8 seconden in het veld, een heerlijk block liet noteren op een schot van Brussen. New Heroes liep verder uit naar 15-9, mede door (alweer) Wessels, Carey en Akerboom. Het slot van dit kwart was voor oud New Heroes speler Yarick Brussen die de eindstand van dit kwart bepaalde op 15-11.

New Heroes stelt orde op zaken
Het tweede kwart was schroefde New Heroes het tempo wat meer op en dat resulteerde in slechts 7 puntjes voor BAL. Aarts opende nog wel de score voor de ploeg uit Weert, maar daarna was het New Heroes wat de klok sloeg.  Bouwknecht voor de 17-13, een heerlijke rebound en score van Kees Akerboom, gevolgd door een driepunter van diezelfde Akerboom betekende 22-13 en leek het erop dat het gaatje geslagen was. Toen Carey er daarna nog een alley-oop in gooide (assist Bouwknecht) was het verzet van BAL, zeker in dit kwart, gebroken. Norville Carey was deze minuten niet te stoppen en scoorde met een bommetje direct daarna de 27-13. Een half minuutje later stuurde hij met een schijnbeweging 3 spelers van BAL het bos in waardoor de stand op 29-13 kwam. Gorissen deed wat terug voor Bal, maar Wessels (driepunter) en Sherrill bouwden gestaag verder aan de voorsprong voor New Heroes, 34-15.  De laatste 2,5 minuut waren voor New Heroes. Via Oudendag, Miklusak, 2x FT Marshall, Sherrill en Wessels liep men uit naar een 44-18 ruststand.

Blok, alley oop en dunkfestijn
Het 3e kwart rechtte BAL weer de rug. Met 17-21 waren de punten in dit kwart voor Weert, de amusementswaarde was in dit kwart overduidelijk voor New Heroes. Met name Norville Carey blockte zich 3 slagen in de rondte.  Nu de ploeg compleet is zie je ook dat er steeds meer spelpatronen zichtbaar worden die beter gaan lopen. Met name het samenspel tussen Sherrill en Wessels en het rondpassen is een genot om naar te kijken.  Het kwart begon met vrije worpen voor zowel New Heroes als BAL. Van Tongeren was de enige die daar wat voordeel uithaalde, maar meteen daarna zorgde Miklusak met zijn driepunter voor 47-19. Weert kreeg 2 vrije worpen, deed er niks mee waarna Nick Oudendag zijn beide vrije worpen wel raak gooide, 49-19. Weert pakte heel even het momentum en kwam terug tot 49-25. Akerboom voor de 51-25, een vrije worp van Wessels en een fieldgoal van diezelfde Wessels ( na prima drive van Marshall) zorgde voor 54-25. BAL mocht 1 vrije worp raak gooien, waarna het tijd werd voor de Norville Carey show. Een heerlijk block van “Mroneofakind” Carey werd door het publiek met luid applaus ontvangen. Nog amper bekomen van deze actie en het publiek kon weer op de banken voor het volgende block van Carey.  Akerboom gooide er bij 56-35 nog een driepunter in, BAL maakte 1 vrije worp en de stand was 59-36. Wat toen volgde was misschien wel de mooiste aanval van de avond.  Bouwknecht, naar Bleeker, direct naar Wessels die de bal vanaf de zijkant via een lay up kan scoren. Het 3e kwart eindigt met een 61-39 voorsprong voor New Heroes.

New Heroes dendert door
In het laatste kwart was de vermoeidheid  ietwat zichtbaar bij BAL. New Heroes denderde door en via Wessels, Sherrill en een prachtige windmill alley-oop van Carey stond het halverwege het kwart 68-45. Weert mistte 2 vrije worpen, Bouwknecht schoot 1 op 2 waarna Carey er 71-45 van maakte. Weert drong nog even aan, maar 2 blocks achter elkaar van Marshall was er teveel aan. Oudendag voor de 73-45, en meteen daarna liet Carey nog maar eens zien dat het blokken van schoten van de tegenstander zijn specialiteit is. Een pass van BAL werd door hem bijna de 2e ring in geblokt en zelfs Henk Pieterse stond langs de kant te springen van genot.  4 rake vrije worpen van Oudendag betekende 77-45. Fritz voor Bal gooide er ook een vrije worp in voor 77-46. Nog was het spektakel niet ten einde. Carey met een alley-oop  betekende 79-46. Vrije worpen van Bouwknecht (2x mis), Gorissen voor BAL (2x raak) en de Vries ( 1 raak en 1 mis) bracht de stand op 80-48. Het slotakkoord deze avond was, hoe kon het ook anders, voor Norville Carey. Een prima assist van Akerboom stelde hem in staat om, met een alley-oop, de eindstand te bepalen op 82-48.

Een mooie overwinning voor New Heroes en een vermakelijke avond voor het publiek.  Aanstaande zondag de uitwedstrijd in Den Helder (aanvang 17.00 uur) waarna er op donderdag 21-12 de thuiswedstrijd is tegen Landstede Zwolle. 

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, BAL, 2017

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!