New Heroes zet stap in verdere professionalisering

29 April 2019

Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis tekent voor meerdere jaren

SMC JBZ heeft zich voor de komende jaren verbonden aan New Heroes Basketball. Onder de titel ‘Official Sportmedisch Partner’ gaan de experts onder leiding van Joost van Mortel er alles aandoen om de selectie & staff zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Zo zijn fysiotherapeuten Cas van de Wiel en Thim van Schijndel aanwezig bij de trainingen en wedstrijden en ondergaan alle nieuwe spelers een sportmedische screening.

Daarnaast vinden de recordkampioen en het toonaangevende ziekenhuis elkaar ook op maatschappelijk vlak. Zo schuift het sportmedisch centrum regelmatig aan bij overleggen met de leden van het Brabants Basketball Convenant om Brabantse basketball-verenigingen te ondersteunen en bezoeken de spelers van New Heroes de kinderafdeling van het ziekenhuis

Bob van Oosterhout is erg te spreken over deze nieuwe stap: “Met het team van Joost van Mortel zetten we als club wéér een nieuwe stap. We hebben hier te maken met medische begeleiding van de bovenste plank. Het is niet voor niets dat het sportmedisch centrum zorgdraagt voor onder andere het Olympisch turnteam en topsporters begeleidt in het voetbal, hockey, wielrennen, tennis en hardlopen.”

Ook Joost van Mortel is enthousiast: “Met een topclub als New Heroes Basketball kunnen we nóg beter werken aan het behalen van het hoogste niveau van gezondsheidswelzijn in de regio. Samen inspireren we (basketbal)jeugd, verrassen we regelmatig patiënten in het ziekenhuis en kunnen we natuurlijk gasten meebrengen naar de spectaculaire wedstrijden in de Maaspoort.”

De kennis die het SMC in de topsportwereld opdoet en toepast zet zij ook in voor bedrijven in de regio die willen werken aan de gezondheid (leefstijl) en vitaliteit van hun medewerkers, dit doen ze onder andere door Preventief Medisch Onderzoek en advies. Dit programma is binnenkort breed beschikbaar voor bedrijven, zo ook voor onze Business Club.

 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!