Silvano Poropat blikt vooruit

22 November 2017

Aanstaande vrijdag speelt Nick Oudendag met het Nederlands team de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië. Met onze Kroatische hoofdcoach Silvano Poropat blikken we vooruit op het treffen tussen beide landen.


Betrokken
Poropat is al jaren werkzaam in het buitenland, maar volgt het Kroatische basketball nog steeds op de voet: “Ik volg zowel de Kroatische competitie als de Adriatische League. Ook houdt ik de individuele prestatie van spelers en coaches die in de grote competitie wereldwijd goed in de gaten.”

Kansen voor Nederland
De Kroaten missen een groot aantal van hun spelers die in de grote Europese competities spelen en ook de NBA-spelers zijn afwezig. Hierdoor staat er een vrij onbekend team aan de tip-off vrijdag. Ook voor Poropat is het daardoor lastig in te schatten hoe goed de Kroaten nou echt zijn: “Ik denk dat Nederland licht favoriet is vrijdagavond. Zij zijn in tegenstelling tot de Kroaten al goed op elkaar in gespeeld.” Dat is een belangrijk punt volgens Poropat, zo vervolgt hij: “Het Kroatische team heeft zelden tot nooit in deze samenstelling samen gespeeld, en het is dus eigenlijk haast onmogelijk om in te schatten hoe ze zullen gaan spelen. Dat maakt het voor Nederland ook lastig, ze weten niet wat ze kunnen verwachten.”

Onbekende ploeg
De Kroaten hebben dus een vrij onbekende ploeg, met veel spelers die nog weinig tot geen minuten hebben gemaakt in het nationale team. Maar dit maakt het ook een gevaarlijke tegenstander volgens Poropat. “Kroaten spelen altijd met veel passie, trots en karakter. En deze spelers krijgen nu de kans zich te laten zien, en zullen dus extra gemotiveerd zijn om te proberen een vaste plek in de selectie af te dwingen.”


Tickets
De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 uur in het Topsportcentrum te Almere. Support de Orange Lions en koop hier je kaarten.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, coach, Nederlands team, 2017

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!