Solide overwinning op Aris Leeuwarden

27 October 2017

In een sfeervolle Maaspoort heeft New Heroes een solide 88-47 overwinning behaald op Aris Leeuwarden. Topscorer aan de kant van New Heroes was wederom de voormalig topschutter van Augusta University, Keshun Sherrill met 19 punten, gevolgd door een sterk spelende Mike Miklusak met 15 punten en 8 rebounds. Oudendag beloonde zijn sterke spel wederom met een double-double, 11 punten en 13 rebounds.

Keshun Sherrill en Mike Miklusak smaakmakers 1ste helft
New Heroes begon uitermate sterk aan de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden en liet meteen vanaf het begin zien dat er in Den Bosch niks te halen viel deze avond. De score werd in het eerste kwart geopend door wie anders dan Sherrill. Binnen anderhalve minuut liep New Heroes via Oudendag en Miklusak naar een 6-0 voorsprong. Blackman deed wat terug voor Aris, maar New Heroes bleef heer en meester dit eerste kwart. Via Wessels en Sherrill liep New Heroes verder uit naar een 14-9 voorsprong. Alsof het nog niet genoeg was zette New Heroes op dat moment nog een tandje bij en was Aris even compleet het spoor bijster. Via een 15-0 run liep New Heroes naar een 29-9 voorsprong. In deze periode liet vooral Miklusak zijn klasse als schutter weer zien. Zijn 7 punten op rij ( 25-9) werden gevolgd door een score van Bouwknecht die even daarvoor in het veld was gekomen en meteen een prima indruk achter liet. Blackman scoorde voor Aris en kreeg een bonus vrije worp erbij (29-12). Meteen daarna kwam er een mooie steal van Bouwknecht, vakkundig afgerond met een dunk door Stefan Wessels. Bleeker voor New Heroes en Blackman voor Aris bepaalden de eindstand van dit kwart op 33-14.

In het begin van kwart 2 haperde de scoringsmachine van New Heroes heel even. Mede doordat Aris feller op de bal zat werd het een beetje een rommelig begin met weinig scores. Na 4 minuten spelen was het 38-17 (scores New Heroes via Bleeker en driepunter van Bouwknecht). Sherrill gooide er ook nog een driepunter in en New Heroes kwam weer op stoom. Halverwege het kwart kwam Aris, mede door het feller verdedigen, reeds in foutenlast en werd er New Heroes niet veel meer in de weg gelegd. 4 vrije worpen op rij en een driepunter van Sherrill betekende 47-21. Via scores van wederom Sherrill (goed voor 16 punten voor rust) en Marshall liep New Heroes verder uit naar een 53-21 ruststand.

Jeugd krijgt kans in hoofdmacht
In het 3e kwart deed New Heroes het iets rustiger aan getuige de 17-14 kwartstand. Wessels opende de score waarna Miklusak met zijn 11e punt zorgde voor 57-21. Sherrill gooide er nog een driepunter in en Aris scoorde via Blackman en Lufile de 60-28. Wessels voor 62-28 en weer was het Blackman die voor Aris het net vond. Na de score van Bleeker voor 64-30 gingen we even terug naar het 1ste kwart. Meteen daarna kwam er namelijk een mooie steal van Bouwknecht, vakkundig afgerond met een dunk door Stefan Wessels.  Via scores van Sherrill en Miklusak kwam er uiteindelijk een 70-35 stand op het bord.

Het laatste kwart was er eentje voor de spreekwoordelijke statistieken.  Met 18-12 ging ook dit kwart naar de ploeg van coach Poropat, die ook Stan van den Elzen zijn minuten weer liet maken.  Aris Leeuwarden zag er niet echt heil meer in en bij New Heroes kreeg het 17 jarige talent Norbert Thelissen zijn speelminuten in de hoofdmacht. Zijn 1ste (driepunts) poging ging nog mis, maar bij zijn 2e poging scoorde hij via een “halve alley-oop/ halve tip-in” dan toch zijn eerste punten voor New Heroes.  Het restant van het kwart drong New Heroes niet echt meer aan maar behield het wel zijn focus Nick Oudendag en Maarten Bouwknecht tilden de stand naar 85-45, waarna diezelfde Bouwknecht met nog 1 minuut te spelen door middel van een blok liet zien zeker ook verdedigend uit de voeten te kunnen.  De laatste score voor New Heroes kwam op naam van Nick Oudendag. Zijn bonus vrije worp ging helaas mis, wat resulteerde in de 88-47 eindstand.

Eerstvolgende wedstrijd is 4 november, thuis tegen Rotterdam. Daarna volgen er voor New Heroes 3 uitwedstrijden, te weten in Leiden (11-11), Amsterdam (18-11) en Groningen ( 3-12). Tickets voor 4 november zijn hier te koop!

Deel deze pagina

tags

Wedstrijd, competitie, 2017, winst, Aris Leeuwarden

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!