SPM grijpt initiatief in serie weer terug

13 May 2015

SPM Shoeters heeft de voorsprong in de halve finale van de play-offs weer terug. In een goed gevulde Maaspoorthal was SPM Shoeters Landstede Zwolle de baas: 82-63 en 3-2 in de serie.

Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd en de score blijft lang gelijk. Maar SPM Shoeters brengt er snel verandering in. Bij de stand van 13-13 schiet Arvin Slagter achter elkaar twee driepunters in. Dit zorgt er voor dat het publiek helemaal los gaat. Ook in het begin van het tweede kwart worden er twee snelle driepunters ingeschoten, dit keer waren het Kees Akerboom en Slagter. De ene driepunter na de andere werd geraakt en het leek er even op alsof ze niet konden missen. En Zwolle had  er geen antwoord op. Langzaam wordt er een stevige voorsprong opgebouwd. In de eerste helft worden er maar liefst elf driepunters geraakt, vijf komen er van Microway MVP Arvin Slagter. Dit is het snelste dat er dit seizoen een SPM tienklapper uitvliegt.

Als beide teams beginnen aan de tweede helft staat SPM Shoeters met 25 punten voor. SPM Shoeters begint wederom sterk en schiet weer twee driepunters raak, maar daarna zakt het een beetje in bij SPM. In de tweede helft is het duidelijk dat SPM Shoeters toch wel kan missen, maar door goed verdedigend spel weten ze hun voorsprong vast te houden. Ook wordt al snel weer gezocht naar de simpele lay-ups en hierdoor worden weer een paar mooie aanvallen zichtbaar. Dat alle schoten er in gaan voor SPM Shoeters blijkt wel als fan Ad Mulders vanaf de middenlijn scoort en naar huis gaat met een nieuwe scooter. Hoewel Zwolle de tweede helft wint van SPM is het gat te groot om te overbruggen. Als de buzzer gaat is de eindstand 82-63 en neemt SPM Shoeters weer de leiding in deze serie. Donderdag (14.00 uur) speelt SPM Shoeters uit tegen Zwolle.

Keyfacts
Slagter 17 pts
Akerboom 16 pts
Curry 15 pts, 7 ast, 4 reb
Denson 8 pts

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!