SPM Shoeters houdt de punten in eigen huis tegen Amsterdam.

01 March 2016

SPM Shoeters houdt de punten in eigen huis tegen Amsterdam.

Met de laatste wedstrijd tegen Apollo nog in het achterhoofd en het gegeven dat Amsterdam een kleine 2 weken geleden Zwolle nog wist te verslaan waren de spelers van SPM gebrand op een goede uitslag in deze thuiswedstrijd. Zeker omdat een verlies vanavond ervoor zou zorgen dat Amsterdam ( en evt Rotterdam a.s donderdag) weer dichterbij zouden kruipen op de ranglijst. 

Het begin van de wedstrijd leek het er wel op of SPM de beslissende wedstrijd speelde voor het kampioenschap. Vele missers en zenuwachtig, gehaast spel zorgden ervoor dat de wedstrijd niet echt los kwam.  Het enige voordeel voor SPM in deze fase was dat ook Amsterdam nog niet echt met scherp schoot. Na 3 minuten spelen stond er een 1-4 stand op het bord waarna Slagter met een 3tje de stand gelijk trok. In de rest van het kwart liep SPM redelijk achter de feiten aan. De inzet was er zeker, de afwerking liet her en der wat te wensen over waardoor Amsterdam het eerste kwart afsloot met een 9-17 voorsprong.

Het 2e kwart begon zoals het 1ste eindigde. SPM bleef moeite houden met scoren en bij Apollo viel de ene driepunter na de andere erin. Binnen no-time was de stand dan ook 9-25. Na 3 minuten in het tweede kwart kwam pas de eerste score voor SPM via Marcel Aarts, waarna Apollo weer vrolijk verder ging met een 3punter (11-28).  SPM leek even op te leven met een 3tje van Schilder en een goede invalbeurt van Pim de Vries. SPM krabbelde terug tot 20-30 waarna Apollo vrolijk verder ging met 3 punters scoren. Bij 20-36 gooide Wessels er ook een driepunter in en bracht daarmee de score op 23-36. Een blok van Kravic, scores van Slagter en Kravic brachten de ruststand op 27-36.

Ralf de Pagter en Leon Williams.

Zoals de eerste helft in het teken stond van de 3punters van Amsterdam, stond de 2e helft in het teken van Ralf de Pagter en Leon Williams. Het 3e kwart was het de Pagter die voorop ging in de strijd. Hij sleurde, sjorde en buffelde over het hele veld en nam zo het team op sleeptouw. Met een blok op het middenveld en de daaropvolgende 3punter gaf de Pagter de toeschouwers weer wat hoop. Een steal van Bouwknecht en een score van Aarts zorgden voor een 42-43 tussenstand. Na 8 minuten was het verschil nog steeds 1 punt in het voordeel van Amsterdam (46-47).  Een driepunter van Bouwknecht zorgde eindelijk weer voor een voorsprong voor SPM (49-48). Amsterdam stribbelde nog tegen met een score, maar een bommetje van Slagter zorgde uiteindelijk voor een 52-50 stand.

In het 4e kwart was het Leon Williams die de opzwepende taak van de Pagter overnam.  9 van zijn 13 punten deze wedstrijd scoorde hij in het 4e kwart. Met zijn rushes naar de basket zorgde hij er ook nog voor dat andere tot scoren kwamen (Akerboom scoorde al zijn 8pnt in Q4) Nadat Apollo in het begin van het kwart toch weer even de leiding had genomen was het een overtreding op Williams die de ommekeer bracht. Williams bleef even onder de basket liggen, krabbelde weer op, strompelde weer terug en pakte meteen een steal mee. Na 6 minuten wedstrijd kwam SPM zo weer op een 64-62 voorsprong om die niet meer uit handen te geven de rest van de wedstrijd. Met nog 12 seconden op de klok mocht Slagter aanleggen voor 2 vrije worpen en hadden de 2 hoofdrolspelers van de 2e helft een onderonsje op de middenlijn. Waar dat over ging zal altijd een raadsel blijven, maar de lichaamstaal verraadde ietwat de blijdschap over het vertoonde spel in het 3e en 4e kwart.  Slagter gooide zijn 2 vrije worpen erin (5 op 5 deze wedstrijd) en bepaalde de eindstand op 78-71. Makkelijk ging het vanavond niet, op karakter werd de wedstrijd uiteindelijk toch gewonnen. 

Volgende thuiswedstrijd: Dinsdag 8 maart voor de beker tegen Aris Leeuwarden.

Scores SPM:  Slagter 18p, Williams 13p, de Pagter 10p en Bouwknecht 9p. Schotpercentage ploeg: 2p 39.0%, 3p 52.6%

Scores Amsterdam:  van Schaik 18p, Royé 16p en Hulzebos 12p. Schotpercentage ploeg: 2p 51.7%, 3p 38.5% 

Door Rob de Keijzer

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!