SPM Shoeters begint nieuwe jaar met zege!

12 January 2015

SPM Shoeters wist de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnend af te sluiten. In de eigen Maaspoort Sports & Events werd BSW met 95-57 verslagen.

Het eerste kwart begon nog niet best voor SPM Shoeters. Weert krijgt veel vrije schietkansen, maar weet ze niet te verzilveren. Ondanks een stroeve start leidt SPM Shoeters na 10 minuten spelen met 18-12.

Het tweede kwart start al veel beter voor SPM Shoeters. Ze beginnen met een driepunter en weten meteen bij de ingooi de bal te stelen voor een snelle score. SPM Shoeters verdedigt nu een stuk beter en komt ook veel makkelijker tot kansen. SPM Shoeters begint de wedstrijd te domineren en weet een voorsprong van 16 punten op te bouwen.

Als beide teams beginnen aan de tweede helft staat het 45-29 in het voordeel van de thuisploeg. En ook in deze helft geeft SPM Shoeters de wedstrijd niet uit handen. Ook Pim de Vries, een van de jonge spelers van, speelt lekker mee. De Bossche club loopt steeds verder uit en aan het einde van het derde kwart lijkt de wedstrijd bij 75-40 al gespeeld.

In het laatste kwart zijn beide teams meer aan elkaar gewaagd. Er wordt wel veel gemist en veel fouten gemaakt. Hierdoor weet SPM Shoeters niet veel meer uit te lopen. Als er nog 5 minuten te spelen zijn krijgen ook Vincent Nguyen en Frerik Adriaans speeltijd. Ook zij blijven goed meespelen en weten er voor te zorgen dat Weert geen makkelijke kansen krijgt. Nguyen weet zelfs nog twee driepunters te scoren. Hierdoor komt de eindstand te staan op 95-57. Donderdag speelt SPM Shoeters weer tegen Weert, maar dit keer voor de beker.

Keyfacts
Curry 16 pts, 6 reb, 4 ast
De Pagter 16 pts, 6 reb
Akerboom 13 pts
Schilder 9 pts, 4 ast

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!