SPM Shoeters bekert verder

22 December 2014

SPM Shoeters heeft eenvoudig de kwartfinale van de NBB beker bereikt. Aris Leeuwarden werd met 104-64 aan de kant geschoven.

De wedstrijd gaat vooral de boeken in als die waarin Marcel Aarts niet te stoppen was. Althans, in het vierde kwart. Want daarin liet hij 17 van zijn 21 punten aantekenen. Met een serie hook shots tilde hij de score hoogstpersoonlijk boven de honderd. Het was genoeg om verkozen te worden tot Microway MVP.

Al vanaf het begin van de wedstrijd is SPM Shoeters de baas op het veld. SPM Shoeters neemt vroeg de leiding en geeft deze ook niet meer af. In het tweede kwart wordt Leeuwarden wel wat gevaarlijker, maar SPM blijft zelf ook scoren, dus gaan de teams rusten met een tussenstand van 50-36.

In de tweede helft wordt er door SPM Shoeters beter verdedigd. Er zijn een paar kleine aanpassingen gedaan en SPM Shoeters weet ervoor te zorgen dat Leeuwarden niet meer zo gevaarlijk is als het voorgaande kwart. Ook dit kwart is SPM Shoeters sterk in de aanval. Er wordt vooral veel vanaf de driepuntslijn geschoten, SPM Shoeters schiet 45% van hun driepunters raak, en dit is ook te zien aan de stand. In het vierde kwart valt SPM Shoeters de basket meer aan, vooral dus via Marcel Aarts.

In de volgende ronde neemt SPM het op tegen Weert of eerstedivisionist De Wit Grashoppers uit Katwijk.

Keyfacts
Aarts 21 pts
Akerboom 17 pts
Curry 15 pts, 6 reb, 5 ast
Denson 14 pts, 5 ast
Slagter 13 pts, 6 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!