SPM Shoeters deelt eerste tik uit

20 May 2015

SPM Shoeters wist in eigen zaal opvallend eenvoudig op voorsprong te komen in de finale van de play-offs. Met een verschil van 39 punten, hiermee werd een nieuw record gezet voor grootste overwinning in de eerste wedstrijd van een best-of-7, werd titelverdediger Donar Groningen aan de kant gezet.

De eerste finale wedstrijd wordt bijgewoond door het kampioensteam van hockeyclub Den Bosch. Ook zit eerste keeper van landskampioen PSV, Jeroen Zoet, op de tribunes van de wedstrijd te genieten. En genieten doen ze zeker, want al vanaf de eerste minuten speelt SPM Shoeters sterk. Groningen weet geen antwoord te geven op de Bossche opmars. Kees Akerboom begint sterk met acht punten. Pas na vijf minuten spelen maakt Groningen hun eerste twee punten. De stand op dat moment, 18-2. Maar Chris Denson laat op dat moment zien hoe makkelijk het voor SPM Shoeters is om te scoren. Hij komt makkelijk langs zijn verdediger en heeft dan ook een vrije weg om de bal te dunken. SPM weet er voor te zorgen dat Groningen maar 9 punten scoort in het eerste kwart, zelf maken ze er 30. Hoewel het niet aan de score is te zien, gaat het in het tweede kwart gelijk op. Het verschil in punten blijft hetzelfde en Groningen komt niet dichterbij. Pas in de laatste minuten loopt SPM Shoeters iets uit. Met een stand van 47-24 gaan de teams de rust in.

Ook na de rust blijft SPM Shoeters sterk spel vertonen. Dat er een goede sfeer in de Maaspoorthal hangt is te merken zodra de Dames van HC Den Bosch de leus “Heya Den Bosch!” er in gooien. Ook nu doet de hele zaal volop mee. Het publiek wordt ook wild als Denson, op aangeven van Brandyn Curry, een fraaie alley-oop erin gooit. SPM Shoeters blijft goed aanvallen, maar ook heel sterk verdedigen. Zelfs in het vierde kwart blijven ze gas geven en zo loopt de score alleen maar verder en verder uit. SPM Shoeters wint met 93-54 en schiet over de hele avond 67,9% van al hun schoten raak.

Donderdag speelt SPM Shoeters de tweede wedstrijd uit in Groningen en zal het ongetwijfeld heel anders gaan.

Keyfacts
Denson 18 pts, 5 ast, 4 reb
Wessels 17 pts, 5 reb
Curry 16 pts, 8 ast, 6 reb
Akerboom 16 pts
Slagter 11 pts
Johnson 10 pts, 6 reb, 3 ast

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!