SPM Shoeters gaat opnieuw over de honderd

25 January 2015

SPM Shoeters heeft de thuiswedstrijd tegen Roterdam Basketbal eenvoudig gewonnen: 108-65. En beleefde zo een prima generale voor de EuroChallenge-wedstrijd van dinsdag tegen het Estse Tartu Rock.

Mike Schilder begint in de basis. Hij speelt in plaats van Kees Akerboom, dit omdat Akerboom ziek is geweest. Het eerste kwart begint met drie scores van Reggie Johnson. Ondanks dat Johnson zo goed begint, weet SPM Shoeters niet weg te lopen bij Rotterdam. Het eerste kwart speelt Rotterdam goed en lijkt het SPM een lastige middag te bezorgen.  Aan het einde van het kwart scheelt het maar vier punten tussen beide teams: 21-17.

Ook in het tweede kwart weet SPM Shoeters niet echt te domineren. Iedere keer als SPM Shoeters wat weg weet te lopen van Rotterdam, komen ze meteen weer terug. Pas in de laatste minuten weet SPM Shoeters een ruimere voorsprong te pakken op Rotterdam. Dit keer heeft Rotterdam er geen antwoord op en met rust heeft SPM Shoeters een gaatje te pakken van dertien punten.

In de tweede helft speelt Ralf de Pagter meer minuten en is hij aanvallend aanwezig. Met een paar mooie passes geeft hij zijn teamgenoten goede kansen en zelf krijgt hij vaak ook de bal weer terug voor een paar simpele baskets. In deze tweede helft speelt SPM Shoeters veel beter en loopt het eenvoudig weg van Rotterdam. In het derde kwart weten ze Rotterdam op tien punten te houden en zelf weten ze maar liefst dertig punten te scoren.

Ook in het vierde kwart gaat SPM Shoeters door met het spel wat ze in het derde kwart lieten zien. Rotterdam is gezien en overschrijdt opnieuw de grens van honderd punten. Tot vreugde van het publiek is Arvin Slagter verantwoordelijk voor het honderdste punt. Ralf de Pagter wordt verkozen tot Microway MVP.

Keyfacts
Johnson 21 pnt, 9 reb
Slagter 17 pnt, 5 reb, 5 ast
Curry 15 pnt, 6 ast, 4 reb
Denson 15 pnt, 4 reb
De Pagter 14 pnt, 3 reb

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!