SPM Shoeters grijpt naast de beker

29 March 2015

SPM Shoeters heeft de beker niet mee naar huis kunnen nemen. In Zwolle was Donar Groningen net te sterk voor de ploeg van Sam Jones. Na vier zwaar bevochten kwarten werd het 78-70 voor Groningen.

SPM Shoeters begint de wedstrijd goed. Er is een snelle voorsprong van zeven punten, maar Groningen weet dit al weer snel terug te brengen. Het hele kwart gaat het gelijk op. Groningen krijgt geen kans om weg te lopen, terwijl SPM Shoeters steeds kleine voorsprongetjes krijgt die Groningen meteen weer terug pakt. Groningen pakt aan het einde van het kwart door een buzzerbeater de voorsprong. Ook in het tweede kwart gaat het nek-aan-nek. Beide teams staan agressief te verdedigen, maar ook geen van beide teams kan de wedstrijd domineren. Als de teams gaan rusten staat het weer gelijk: 37-37.

Kees Akerboom begint het derde kwart met een driepunter en ook Stefan Wessels laat een driepunter vliegen. Maar toch weet Groningen dichtbij SPM Shoeters te blijven. SPM Shoeters weet uiteindelijk ook het derde kwart te winnen, ze hebben een voorsprong van twee punten te pakken. Het vierde kwart is wederom weer spannend. Reggie Johnson, die in het derde kwart gewisseld werd vanwege zijn vierde persoonlijke fout, heeft dan al een double-double te pakken. Maar het is niet genoeg voor SPM. In de laatste twee minuten worden er een paar fouten gemaakt en Groningen profiteert er van. Als Groningen met nog een minuut te spelen vijf punten voor staat, lijkt het even al klaar te zijn voor SPM Shoeters. Maar Akerboom weet bij een driepuntspoging een fout mee te krijgen. Helaas gaat de driepunter mis, maar vanaf de vrijworplijn gaat het verschil weer terug naar twee punten. Het is echter niet genoeg, wederom worden er een paar foutjes gemaakt die Groningen afstraft en daarmee is de beker een prooi voor de Groningers. Woensdag vervolgt SPM de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zwolle.

Keyfacts
Denson 20 pts
Johnson 13 pts, 13 reb
Wessels 11 pts, 8 reb
Akerboom 10 pts, 6 reb

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!