SPM Shoeters hard onderuit op zeldzame avond

01 April 2015

SPM Shoeters is in eigen hal getrakteerd op een stevige nederlaag. Op een avond waarop weinig lukte profiteerde Landstede Zwolle: 70-92.

Een open lay-up die werd gemist, ballen die lukraak in de tribune werden gegooid; het was allemaal te zien op een zeldzame avond voor SPM. Liefst 26 keer werd er balverlies geleden. Coach Sam Jones verklaarde tegen SPM Shoeters TV dat hij vooraf in de kleedkamer al een gebrek aan frisheid constateerde. Dat had natuurlijk alles te maken met de verloren bekerfinale die er zichtbaar had ingehakt.

SPM speelde in het eerste kwart onherkenbaar. Zwolle maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en de ploeg in het zwart keek tegen een 13-26 achterstand aan. Hoe moeizaam het allemaal ook ging, onder aanvoering van Reggie Johnson was SPM halverwege bijna helemaal terug: 40-42. SPM nam in de tweede helft een kleine voorsprong, maar Zwolle bleef in de buurt.

In het vierde kwart was er een totale ineenstorting. Leon Williams werd drie keer op rij vrijgespeeld en hij schoot SPM met drie drietjes lek. Aanvallend liep het voor geen meter meer en een paar minuten voor tijd had Zwolle de winst binnen. In de slotminuten werd er nog wat extra zout in de Bossche wonden gestrooid, helemaal toen Reggie Johnson in de laatste aanval met een diskwalificerende fout werd weggestuurd. De center hangt een schorsing boven zijn hoofd terwijl de toppers tegen Groningen en Leiden eraan komen. Zaterdagavond speelt SPM eerst thuis tegen Groningen.

Keyfacts
Curry 19 pts, 7 ast
Johnson 14 pts, 16 reb
Wessels 12 pts, 11 reb
Denson 12 pts, 5 reb, 4 ast

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!