SPM Shoeters heeft nog één zege nodig voor titel

24 May 2015

SPM Shoeters heeft nog één overwinning nodig om zich voor de zestiende keer in de geschiedenis tot kampioen van Nederland te laten kronen. Het werd in de Maaspoort 3-0 in de finaleserie na een 80-72 overwinning tegen Groningen.

De zaken stonden er na de uitoverwinning van afgelopen donderdag al goed bij en het werd alleen maar mooier. Kees Akerboom was al vroeg op schot en de verdediging zat opnieuw potdicht. Groningen maakte slechts tien punten in het eerste kwart, SPM het dubbele. De Bosschenaren speelden solide in de eerste helft en halverwege stond er een fijne voorsprong op het bord: 38-25.

Akerboom had assistentie van Arvin Slagter gekregen, die een werkelijk prachtige wedstrijd speelde. De wedstrijd leek in het derde kwart in de knip te zitten, maar Groningen perste er een slotoffensief uit en kwam nog gevaarlijk dichtbij. Reggie Johnson speelde een sterk vierde kwart en besliste de wedstrijd via vrije worpen en rebounds dan toch in Bosch voordeel. SPM heeft nu vier kansen om de titel te pakken, de eerste is dinsdagavond in Groningen.

Keyfacts
Slagter 20 pts, 6 reb
Akerboom 19 pts
Johnson 17 pts, 6 reb
Wessels 9 pts, 5 ast, 4 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!