SPM Shoeters in finale na thriller

18 May 2015

Het kwam aan op de allerlaatste seconde, maar Brandyn Curry flikte het voor SPM Shoeters. Met zijn driepunter in de buzzer dwong SPM een verlenging af, waarin de ploeg van Sam Jones het overtuigend afmaakte: 87-77.

De Maaspoort zit vol met supporters van SPM Shoeters, maar ook een grote groep supporters van Zwolle is meegereisd voor deze spannende zevende wedstrijd. In het eerste kwart begint SPM Shoeters sterk, maar Zwolle weet al snel door sterk verdedigend werk de leiding over te nemen en komt zelfs al op een voorsprong van negen punten. Toch weet SPM in het kwart het verschil nog wat kleiner te maken. In het tweede kwart is het vooral SPM Shoeters wat aan een opmars werkt. Ze verdedigen goed en zorgen ervoor dat Zwolle maar vijf punten pakt tegenover de negentien van SPM. Zo wordt al snel een voorsprong van tien punten gepakt. In het derde kwart is het vooral stuivertje wisselen. Pas tegen het einde van het kwart is het SPM dat de voorsprong nog iets uit kan breiden.

Het vierde kwart is het Zwolle die toch laat zien dat SPM Shoeters nog niet gewonnen heeft. Zwolle komt steeds dichterbij en ze weten zelfs de voorsprong te pakken en het groepje supporters uit Zwolle begint steeds meer over de Bossche supporters heen te schreeuwen. Met nog enkele seconden op de klok staat SPM drie punten achter. Brandyn Curry krijgt van coach Sam Jones de opdracht om de driepunter te schieten. Hij schiet hem ook, maar hij wordt gemist. Gelukkig staat Kees Akerboom op de juiste plek en weet, nadat hij zelf nog een tip-in mist, de rebound terug aan Curry te geven. Curry, die op dat moment naar de hoek is geschoven, schiet met nog twee seconden op de klok nog een driepunter en deze valt er mooi in. Heel de maaspoort gaat uit zijn dak en alle spelers vliegen van de bank om het te vieren.

In overtime staat het publiek weer volop achter SPM Shoeters en dit, samen met die driepunter, heeft de spelers vleugels gegeven. Ze pakken al snel weer de leiding bouwen vlug een voorsprong op. Het verschil is al snel weer tien punten. SPM Shoeters dendert er nu overheen. De finale is bereikt! Dinsdagavond – in de Maaspoort - speelt SPM Shoeters al de eerste finalewedstrijd tegen titelverdediger Donar uit Groningen.

Keyfacts
Curry 26 pts, 3 ast
Denson 17 pts, 15 reb, 6 ast
Wessels 15 pts, 9 reb
Slagter 12 pts

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!