SPM Shoeters kan niet stunten in Italië

04 December 2014

In de uitwedstrijd tegen Enel Basket Brindisi wist SPM Shoeters niet voor een stunt te zorgen. De ploeg van Sam Jones schoot 44,4% raak en verloor met 76-62 van de Italiaanse topclub. Sam Jones: “Het is moeilijk om met zo’n laag schotpercentage te winnen. Ook had Brindisi nu drie spelers die afwezig waren in de voorgaande wedstrijd tegen ons en dat heeft voor hun het verschil gemaakt.”

SPM Shoeters kan met een zege in Brindisi een reuzenstap zetten naar de tweede ronde, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan tegen een tegenstander van het formaat Brindisi. Toch ligt SPM na het eerste kwart nog op koers, wanneer Brandyn Curry met een driepunter voor een 21-22 voorsprong zorgt.

Het tweede kwart blijft spannend, beide teams doen niet voor elkaar onder. Pas aan het einde van het kwart laat Brindisi zien waarom het in de top van de Italiaanse competitie speelt. SPM Shoeters mist steeds meer schoten en Brindisi eindigt het kwart met een 11-2 run. SPM Shoeters gaat de rust in met een achterstand van negen punten: 41-32.

Na de rust beginnen beide teams zwak aan het derde kwart. Er wordt twee minuten lang niet gescoord en de eerste score is voor Chris Denson. Ondanks dat is ook het derde kwart voor Brindisi. SPM Shoeters scoort steeds moeilijker – tien punten in het derde kwart - en Brindisi brengt de marge naar de dubbele cijfers.

Als de teams beginnen aan het vierde kwart is de achterstand van SPM Shoeters zeventien punten (61-44). SPM Shoeters begint goed aan het vierde kwart en via drie opeenvolgende scores wordt het gat kleiner. Met nog drie minuten te spelen is het verschil van negen punten nog overbrugbaar, maar SPM weet de kansen om het nog écht spannend te maken niet te benutten.

Komende dinsdag speelt SPM Shoeters thuis tegen Ulm , een wedstrijd die gewonnen moet worden om kansrijk te blijven voor de tweede ronde. Maar komende zaterdag gaat het team eerst nog op bezoek in Groningen.

Keyfacts
Denson 17 pts, 4 reb
Curry 9 pts, 8 reb
Wessels 8 pts, 9 reb, 4 ast
Aarts 8 pts, 6 reb
Akerboom 8 pts

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!