SPM Shoeters komt net te kort in basketbalshow

04 February 2015

SPM Shoeters wist in eigen huis net niet te winnen van het Russische Avtodor. De Russen waren na twee verlengingen te sterk voor de Bossche club: 107-108. Het betekende de eerste thuisnederlaag van SPM dit seizoen. Sam Jones: “We verloren de wedstrijd vooral van onszelf. We gaven de voorsprong weg vanwege eigen fouten, maar deze wedstrijd zal ons helpen beter te worden.”

Het eerste kwart begint slecht voor SPM Shoeters. Avtodor pakt een snelle voorsprong en SPM moet even wennen aan de speelstijl van de opponent. Halverwege het eerste kwart staat Avtodor met acht punten voor en begint SPM Shoeters met hun comeback. Al snel weet SPM Shoeters het gat te dichten en aan het einde van het eerste kwart staat SPM Shoeters nog maar een puntje achter op Avtodor. Als beide teams aan het tweede kwart beginnen staat het 22-23 in het voordeel van Avtodor. Het team uit Rusland bouwt al snel weer aan de voorsprong, maar SPM Shoeters blijft in de buurt. Halverwege het kwart weet SPM Shoeters gelijk te maken en zelfs op voorsprong te komen, vooral via de messcherp schietende Kees Akerboom. Aan het einde van de eerste helft was het verschil nog steeds een punt maar dit keer in het voordeel van SPM Shoeters. De teams gaan rusten met 38-37 op het scorebord.

In het derde kwart bouwt SPM langzaam aan een voorsprong, dat in het vierde kwart zelfs over de tien punten gaat. Met nog drie minuten te gaan is de marge elf en SPM lijkt de wedstrijd in de knip te hebben. Maar dan gaat er veel fout aan Bossche kant en de Russen blijven driepunters raak knallen. SPM krijgt drie kansen om de wedstrijd in de buzzer binnen te tippen, maar helaas: overtime. Akerboom: “We maakten kinderlijke fouten aan het einde van de reguliere speeltijd.”

SPM Shoeters begint met drie turnovers aan het begin van de verlenging en nu moet SPM in de achtervolging. Met succes, SPM heeft een punt voorsprong, maar het laatste balbezit is voor de Russen. Er volgt een steal en Brandyn Curry gaat er vandoor met de bal. Hij kan alleen op de basket af en besluit om de tijd niet uit te dribbelen en te wachten op een fout, maar om de bal te dunken. In de paar resterende seconden weet Courtney Fortson, die de volle vijftig minuten zou spelen, een toverdriepunter raak te mikken. Nóg een overtime… Sam Jones: “Je kunt misschien zeggen dat Brandyn daar de tijd had moeten uit dribbelen. Maar op dat moment sta je drie punten voor en verwacht je niet dat ze nog zo’n driepunter raak schieten.”

In de tweede verlenging begint Avtodor  opnieuw wat beter en dit keer lukt het SPM niet meer om aan te haken. Daar kan een drietje van Arvin Slagter in de buzzer niks meer aan veranderen. En zo komt er dan toch een einde aan een vijftig minuten durende basketbalshow. Het is de eerste nederlaag dit seizoen in eigen hal en zelfs de eerste nederlaag in de Maaspoort in elf maanden! Donderdagavond krijgt SPM de kans om aan een nieuwe reeks te beginnen tegen Landstede uit Zwollle.

Keyfacts
Akerboom 27 pts, 4 reb
Curry 21 pts, 8 reb, 7 ast
Wessels 15 pts, 5 reb, 3 ast
Denson 14 pts, 3 ast
Slagter 11 pts, 9 reb
Aarts 9 pts, 4 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!